Actualitzat el 20/04/2022

Els concerts del Sona9 al 33

Emissió de la fase final del #21Sona9 gravada a la Sala Salamandra

Lal’Ba i La Fera, finalistes l’any 2021 seran els protagonistes aquest dijous 21. Divendres 22 d’abril serà el torn de Dan Peralbo i El Comboi, guanyadors del premi Sona9, Microhomes, premi Joventut-Cases de la Música i Crisbru, premi Èxit. 
Dan Peralbo i el Comboi

En la primera jornada, dijous 21 a les 23.45, s’emetrà un doble concert amb els finalistes del Sona9 2021, Lal’Ba i La Fera . La proposta musical del grup d’Olesa de Montserrat Lal’Ba parteix d’una fusió d’electrònica amb ritmes llatins com la cúmbia. Els missatges inclusius, no violents i quotidians defineixen els temes d’un projecte sorgit als peus de la muntanya de Montserrat. El trio d’Olesa va publicar el 2021 Lal’Boom , la seva primera referència discogràfica. 

El segon concert és el de La Fera , multiformació de l’Hospitalet de Llobregat que va guanyar el Premi Verkami Sona9 2021 per votació popular. Els seus components entenen la música com un altaveu compromès i una eina de transformació social. Festius i combatius, La Fera combinen el mestissatge i la fusió amb ritmes com el reggae i l’ska. La seva primera referència discogràfica és l’EP Brama !, una denúncia per la falta de llibertat d’expressió en l’art i la cultura.

 M icrohomes

La segona jornada, divendres 22 d’abril, a les 23.50, el 33 oferirà un triple concert amb els tres guanyadors del Sona9 2021: Dan Peralbo i el Comboi , Microhomes i Crisbru . El grup osonenc Dan Peralbo i el Comboi va ser el guanyador de la 21a edició del Sona9. La seva proposta s’acosta a un power pop fresc i vitamínic. Les referències musicals del quartet són properes als nord-americans The Strokes i els britànics The Libertines. Dan Peralbo publicarà aquesta primavera el seu nou disc, Miris com t’ho miris , gravat a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui.

Microhomes , el trio de Sant Andreu, va guanyar el Premi Joventut-Cases de la Música del Sona9, i ha crescut musicalment durant el concurs amb una proposta de rock alternatiu. La tardor del 2022 gravaran el seu primer llarga durada amb la producció de Jordi Bastida, guitarrista d’ Els Pets .

 Crisbru

Finalment arribarà el concert de la cantant barcelonina Crisbru , que es va emportar el Premi Èxit del Sona9 2021. La seva proposta busca transmetre un missatge de força i sinceritat a través de la música. Crisbru gravará   aquesta primavera el seu primer disc, Addi cta , que publicarà a la tardor i coincidirà amb la gira que farà per Catalunya, amb actuacions a Tarragona, Vic i Barcelona durant el mes de setembre.