Actualitzat el 16/05/2022

Un total de 132 grups i solistes participen en el concurs Sona9 2022

El 30 de maig, es faran públics els 18 grups seleccionats pel jurat per a la 22a edició del certamen, que actuaran als concerts preliminars de juny

Ahir es va tancar la recepció de propostes per a l’edició d’enguany del concurs Sona9. En total, s’hi han presentat 132 grups i artistes, 11 d’ells del País Valencià, i 13 de les Illes Balears.
A partir d'ara, el jurat seleccionarà 18 candidats que passaran a la primera fase del concurs. Els artistes que actuaran als sis concerts preliminars de Barcelona, València i Palma es faran públics el pròxim dilluns 30 de maig, al programa Sona9 d’iCat, a Enderrock.cat i al portal del Sona9.
 
Després del rècord, en temps de pandèmia, de l’any passat (amb 146 inscrits), el Sona9 torna a assolir una gran xifra de propostes d’artistes emergents (132). D’aquest centenar de projectes -que ja es poden descobrir al web de Sona9-, però, només 18 arribaran a la primera fase del concurs: 12 d’ells provinents de Catalunya, 3 del País Valencià, i 3 de les Illes Balears. Tots ells es batran en un concert preliminar (quatre a Barcelona, un a Palma i un València), al mes de juny, que decidirà la seva continuïtat en el concurs.
 
Loading...

Loading...




 
En aquests concerts de vint minuts de durada se seleccionaran les 5 propostes finalistes, quatre per part del jurat i una per part del públic, que podrà participar a través del vot popular que es realitzarà en línia a cada concert. Per accedir a la final, els 5 finalistes hauran de superar diverses proves com la gravació d’una cançó original, o un concert en directe transmès per iCat des de la Casa de la Música de L’Hospitalet de Llobregat.
 
El Sona9 està organitzat per Enderrock, TV3, Catalunya Ràdio-iCat i els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya i compta amb el patrocini d’Estrella Damm i el suport del govern valencià i balear, Cases de la Músics i SGAE.