Actualitzat el 15/06/2022

Subliminal a la final popular del Sona9 2022

L'artista badaloní ha guanyat el vot popular en el darrer concert preliminar

Subliminal, ha sigut el més votat pel públic (amb un 46% dels vots), F.E.M. (27%), Figa Flawas (24%) i Vichy Flock (2%). D'aquesta manera, l'artista de Badalona passa directament a la final del Premi Verkami per Votació Popular.
 Subliminal guanya el vot popular de la darrera preliminar del Sona9 Foto: Gerard Mercadé

El primer en pujar a l'escenari ha estat el duet vallenc  Figa Flawas , que ha demostrat tenir una forta  fan base , que cantava i ballava els temes del seu últim disc,  Joves tendres  (autoeditat, 2022): "Sort de la mama", "Perreig" o "Xuculatina", mentre el duet ballava i perrejava, al seu torn, sobre l'escenari.
    Figa Flawas Foto: Gerard Mercadé

Tot seguit, el badaloní  Subliminal  ha començat el seu concert demostrant que és el més "Presumit". Fent una festa de l'escenari, que ha encomanat al públic, el traper ha muntat tot un  show  més enllà de la música, amb performance que inclouen bromes i trucades fictícies a la mare abans de "Ràdios i TVs" o repartint piruletes entre el públic, fins a acabar-se traient la samarreta al final d'un concert que els seus seguidors han acollit entre balls, càntics i aplaudiments.
 

  Subliminal Foto: Gerard Mercadé


Vicky Flock  ha estat el penúltim grup a pujar a l'escenari de l'Estrella Damm. En format de trio, la formació vallesana i maresmenca ha demostrat la seva habilitat i rapidesa en rapejar sobre bases tecno i dobles tempo, amb rimes cuidades i sàmplers constants amb referències vuitanteres i actuals, com Axel F. o a la sintonia de la sèrie El príncep de Bel-Air  ("El Príncep Fresc de Can Puigdemir"). Així ho han fet palès amb "Origami", "Clean Dopamine" i "BRRRRR", entre altres.
 

Vichy Flock Foto: Gerard Mercadé


L'última actuació dels concerts preliminars d'enguany l'ha fet  F.E.M. , que ha pujat a l'escenari desvergonyit per mostrar, acompanyats d'una banda de quatre músics, el seu rub-a-dub humorístic, ple d'ironia fina, bromes i referències a personatges de la cultura  mainstream  i actual de casa, com "Carles Porta" ( Crims ), o les seves particulars versions de "Something Stupid" o la combinada de "Monkey Man" i "Yo quiero ser como tú" de  El libro de la selva  a "Mono"; sense oblidar el seu  hit  "Santa Nit".
     F.E.M. Foto: Gerard Mercadé
 
Amb el concert d'avui, Subliminal  accedeix a la final del Vot Popular en línia que se celebrarà el mes de juliol i se suma així a la resta de guanyadors,  Eloi Sayrach ,  Joanlupi , Kela Plan-ET . L'artista que rebi més vots durant tot el dia passarà directament a la fase final de la 22a edició del Sona9.