Redacció | Actualitzat el 29/07/2022

Escollits els nous ambaixadors del Sona9!

El concurs musical i la fàbrica de creació digital La Fera uneixen l'emergència artística amb l'audiovisual

Ja s'han escollit els quatre creadors audiovisuals que seguiran el Sona9 d'enguany. La 'tiktoker' Berta Aroca s'incorpora també com a comentarista del concurs. El concurs musical i la fàbrica de creació digital La Fera uneixen l'emergència artística amb l'audiovisual


El concurs musical Sona9 i la recentment creada fàbrica de creació digital La Fera van obrir, a principi de mes, una crida per captar nous creadors audiovisuals perquè des de les seves xarxes socials facin un seguiment de la fase final amb els cinc finalistes de la 22a edició del certamen. 

Finalment, el Sona9 i La Fera han elegit, entre la trentena de propostes que s'hi van convocar: l'humor valencià d'Apitxat; el projecte de les quatre garrotxines de Can Putades; la periodista cultural Clàudia Pérez, i la jove Fiona Amargós. Tots plegats formaran part d'un grup d'ambaixadors del Sona9 que seguiran el concurs des de les seves xarxes socials, complementat amb l'equip de coordinació de La Fera i Sona9, que faran l'acompanyament de les diverses proves del concurs. A més a més, la tik toker Berta Aroca farà de comentarista de les diferents proves del concurs.

La propera fase del concurs començarà a finals d'agost als estudis d’iCat – Catalunya Ràdio amb la gravació dels concerts acústics al programa Sona9 d'iCat, i acabaran el 10 de novembre amb la celebració de la final a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat.
 
Les peces realitzades pels creadors audiovisuals seran difoses tant pels seus canals com per les xarxes dels organitzadors del concurs i també es visualitzaran en un programa especial dedicat a la final del Sona9 2022, que s'emetrà pel 33 durant el mes de novembre. L'objectiu principal és associar els creadors musicals emergents amb nous creadors de continguts audiovisuals, aprofitant l’ús de la llengua catalana i els nous llenguatges comunicatius.


Coneix els ambaixadors del Sona9

APITXAT
 
@apitxat


CAN PUTADES
@canputades


CLÀUDIA PÉREZ
 
@emdiuenperez


FIONA
 
@la_fionna


BERTA AROCA
 
@bertaarocach


El Sona9 està organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat, TV3, i els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya i té el patrocini d’Estrella Damm, a més del suport de la Generalitat Valenciana i el Govern Balear, les Cases de la Música, la Fundació SGAE i l’Associació d’Intèrprets i Executants (AIE).