Actualitzat el 01/06/2023

Lleida, primera etapa del Sona9

Aquest dissabte 3 de juny comença la fase preliminar del concurs

El concert inaugural tindrà lloc a l'Espai Orfeó de Lleida amb les actuacions del cantant synthpop urbà Neptú (Lleida), el pop d’autor de Naki (Solsona) i el grup indie-pop Asori (Vilanova de Bellpuig).
 

El concurs de música emergent Sona9 ha apostat aquest any per descentralitzar els 10 concerts preliminars amb 30 artistes seleccionats arreu del país. La posada en escena en directe tindrà lloc a Barcelona a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i a les sales de Manresa (Stroika), Lleida (Espai Orfeó), Salt (La Mirona) i Tarragona (Capsa de Música), a més de Palma (Teatre Municipal Xesc Forteza), València (16 Toneladas) i, per primera vegada, també s’incorpora l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino.


El concert inaugural tindrà lloc aquest dissabte 3 de juny a l'Espai Orfeó de Lleida amb les actuacions del cantant synthpop urbà Neptú (Lleida), el pop d’autor de Naki (Solsona) i el grup indie-pop Asori (Vilanova de Bellpuig), les tres propostes seleccionades de la demarcació de Lleida. Les invitacions per aquest concert es poden reservar al web sona9.cat.

>> Invitacions <<

Els concerts es podran seguir per streaming als webs del Sona9 i Enderrock, i al final dels concerts es podrà votar el grup preferit. Les propostes amb més vots passaran a la final del Premi Verkami per Votació Popular que es realitzarà en línia a juliol. Les semifinals reuniran a 12 grups i solistes, 11 escollits pel jurat i 1 per la votació popular.

ELS PREMIS DEL SONA9
L’apartat de premis s’amplia amb dos nous guardons. Es mantenen els premis Sona9 i Joventut per al primer i segon classificats, es recupera el premi Èxit per al tercer classificat, i el premi Verkami, atorgat a l’artista guanyador de la votació popular. A més, el Premi Cases de la Música pren entitat pròpia i serà per al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 12 grups classificats a la fase semifinal.
El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat i TV3, amb el suport dels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears i el Govern d'Andorra, a més de la col·laboració de Cases de la Música, SGAE, AIE i el patrocini d’Estrella Damm.