Actualitzat el 06/06/2023

Montflorit, segon finalista del vot popular

El quartet barceloní s'ha classificat amb un total 60% dels vots

Avui s'ha celebrat el segon concert preliminar del Sona9 2023, després de la inauguració a Lleida, i el primer dels que se celebraran a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm a Barcelona. Hi han actuat MontfloritIglú i Ypnosi, que han quedat en primer (amb el 60% dels 434 vots del públic), segon (amb 24%) i tercer lloc (amb 17%), respectivament
Montflorit guanya el vot popular de la segona preliminar del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez



La primera actuació ha estat a càrrec del duet
 Iglú, que amb temes com "Dunes" o "El color de les cireres" han portat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm el seu indie-pop. Tot i que els barcelonins Marc Hampshire i Marc Gelabert han admès que en aquest segon disc que han publicat - Entre un somni i la realitat (Acqustic, 2023) -, han deixat una mica de costat l'indie, com han demostrat amb temes com "Al mateix lloc" –originalment interpretada amb kuu, amb una suau deriva urbana potenciada per l'ús de l'autotune. Han rematat el concert amb els aires nostàlgics i els ritmes accelerats de "Supernova", que el públic ha seguit picant de mans i peus.

Iglú al Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez



Tot seguit, ha pujat dalt l'escenari el quartet de Cerdanyola del Vallès
 Montflorit per presentar-hi el seu projecte, de guitarres destraleres i melodies pop. Dalt de l'escenari de l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm hi han fet desfilar alguns dels temes del seu EP debut Montflorit (Cases de la Música, 2021), com "Horitzó" o "Estel roig", a més de l'últim senzill que just acaben de publicar: "Decepció". El quartet ha tancat el seu directe amb la canyera "Riuada", que ja van mostrar també al primer EP.

Montflorit a la segona preliminar del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez



La nit l'ha tancat el quartet barceloní 
Ypnosi que ha fet gala del seu rock-funk canyer i metal·ler amb temes com "Mort del porc del trap" –recollida a l'EP Devuélme las piernas (Houston Party, 2022)– o "Sempre amb tu" rebuda amb passió entre el públic, que ha corejat el nom del grup en acabar. "Bigotets", amb què el cantant Albert Aymar ha saltat de l'escenari i ha navegat entre els braços de la gent, el seu darrer senzill "Dark Ages", "Dr. Funk", o una versió rockera del "Superesmorza" del Super 3, i la darrera, "Nena jo sé que t'agrada el funk".

Ypnosi a la segona preliminar del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez

D'aquesta manera, XXX passa a la final del vot popular, on ja els esperen els guanyadors de la primera preliminar, celebrada el cap de setmana a Lleida, Neptú.