Actualitzat el 05/06/2023

El nou pop i rock barceloní aterra al Sona9

L'Antiga Fàbrica Estrella Damm serà l'epicentre de les propostes de la capital catalana

Aquests dimarts 6 de juny, els grups Montflorit, Iglú i Ypnosi, seran els protagonistes del segon concert preliminar de la 23a edició del Sona9 a Barcelona


A partir de les 19 hores, la sala de Màquines de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, acollirà la preliminar més guitarrera del #23Sona9 amb les actuacions de Montflorit (indie-rock · Barcelona), Iglú (pop · Barcelona) i Ypnosi (rock · Barcelona). Aquests 3 formacions aposten per una proposta musical on les melodies pop i les guitarres seran les protagonistes d'un concert que no deixarà indiferent al públic amb ganes de conèixer la nova generació del pop-rock barceloní. 
Les invitacions per aquest concert es poden reservar al web sona9.cat. 

Els concerts es podran seguir per streaming als webs del Sona9 i Enderrock, i al final dels concerts es podrà votar el grup preferit. Les propostes amb més vots passaran a la final del Premi Verkami per Votació Popular que es realitzarà en línia a juliol. Les semifinals reuniran a 12 grups i solistes, 11 escollits pel jurat i 1 per la votació popular.

ELS PREMIS DEL SONA9
L’apartat de premis s’amplia amb dos nous guardons. Es mantenen els premis Sona9 i Joventut per al primer i segon classificats, es recupera el premi Èxit per al tercer classificat, i el premi Verkami, atorgat a l’artista guanyador de la votació popular. A més, el Premi Cases de la Música pren entitat pròpia i serà per al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 12 grups classificats a la fase semifinal.
El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat i TV3, amb el suport dels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears i el Govern d'Andorra, a més de la col·laboració de Cases de la Música, SGAE, AIE i el patrocini d’Estrella Damm.