Actualitzat el 20/06/2023

Núria Duran és la setena finalista del Premi Verkami per votació popular del Sona9 2023

En segon lloc, ha quedat Dama Carmesina, i en tercer, Nene

En el concert preliminar a Barcelona, el públic ha decidit que Núria Duran fos la guanyadora de la nit, amb el 47% dels vots, seguida per Carmesina i Nene
 Núria Duran guanya el vot popular en el concert preliminar del Sona9 2023 a Barcelona Foto: Carles Rodríguez

Avui s'ha celebrat el quart concert preliminar del Sona9 2023. L'últim dels tres concerts que s'han celebrat a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm a Barcelona ha comptat amb  Núria Duran , Carmesina  i Nene , que han quedat en primer (amb el 47% dels 1334 vots del públic), segon (amb 27%) i tercer lloc (amb 26%), respectivament.

La primera actuació de la tarda ha estat la de Núria Duran. La cantant barcelonina ha ofert un directe de cançó pop que desbordava lluminositat amb els acords de les guitarres i la seva potent veu. Després d'un primer tema -"Picasso"- més íntim i visceral, Núria Duran ha alternat cançons més animades amb d'altres més pausades, però sempre mantenint una intensitat emocional latent a través de records passats i de persones estimades, des dels “Llagrimals” fins a "Res de tu", passant per "Als records sempre fa sol". Al final de l'actuació ha tocat la seva inèdita "Estimar-te".
 Núria Duran al concert preliminar del Sona9 2023 a Barcelona Foto: Carles Rodríguez  
 

Tot seguit, ha arribat el torn de l'artista de Cabrils  Nene .   Després d'uns problemes tècnics inicials -que li han fet haver de microfonar la guitarra-, que ha passat per alt amb solvència i professionalitat, la jove música ha començat el directe amb "Cor gegant" o "NCMM (No Cantaré Mai Més"), cançons que, tot i ser inèdites, l'artista ha descobert a través de xarxes. Així mateix, ha interpretat "El roure", "Dins", "Ja no et penso més" en acústic, i la de comiat: "Marxem d'aquí".

 

 Nene al concert preliminar del Sona9 2023 a Barcelona Foto: Carles Rodríguez

Finalment, la nit l'has clos el projecte barceloní de pop Dama Carmesina , que ha presentat el seu projecte de pop enganxós i electrònic amb "Bola de cristall", la història d'amor pel "Fuckboy" català -que bé podria ser una reactualització del "Jenifer" d' Els Catarres -, o la musicació del `poema "Com les madueixes" de Josep Carner. D'aires tecno, "Jo ja t'he oblidat" ha arribat amb una coreografia de tota la banda, mentre que "Festa" ha fet baixar les revolucions, amb una proposta més intimista acollida amb força entre el públic. La darrera cançó, "Dimonis", ha estat corejada per l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm.

Dama Carmesina al concert preliminar del Sona9 2023 a Barcelona Foto: Carles Rodríguez
 

Finalment, el públic ha decidit que sigui  Núria Duran  qui passa a la final del vot popular, on ja els esperen les tres altres bandes classificades en els concerts preliminars anteriors:  Neptú  (Lleida),  Montflorit  (Barcelona),  Ánimos Pàrrec  (Sant Joan),  Compte  (Torrelavit)  Sa Pena  (Pedreguer-Gandia) i Foss  (Barcelona). Dijous, encarem la recta final dels concerts preliminars a Andorra i, després, Tarragona i Girona . Consulta aquí totes les dates.