Actualitzat el 30/06/2023

Eloi Duran és el novè finalista per votació popular del Sona9 2023

En segon lloc, ha quedat Xerrich, i en tercer, Maria Fort

En el concert preliminar a La Capsa de Música de Tarragona, el públic ha decidit que Eloi Duran fos el guanyador de la nit, amb el 58% dels vots, seguit per Xerrich i Maria Fort


Avui s'ha celebrat el novè concert preliminar del concurs de bandes emergents Sona9 2023, a la Capsa de Música de Tarragona i ha comptat amb les actuacions de Eloi Duran, Xerrich i Maria Fort, que han quedat en primer lloc (amb el 58% dels vots del públic), segon (amb el 29%) i tercer (amb el 13%), respectivament.

La primera actuació de la tarda ha estat la de Xerrich. El projecte de Cambrils encapçalat pels germans per Pau i Martí Senserrich ha mostrat la seva música d'autor onírica i grandiloqüent.  L'actuació ha arrencat amb la inèdita "Sentir l'univers", on han sobresortit els jocs vocals, i l'ha seguit "El món esclata" de l'EP debut Cants i laments (autoeditat, 2022). Entremig no hi ha faltat alguna cançó en castellà com "Todavía" i "Una noche más", i finalment, han acabat amb "Al final".
Xerrich a la novena preliminar del 23Sona9. Foto: Carles Rodríguez

Tot seguit, ha arribat el torn del cantautor tarragoní Eloi Duran. Després de començar l'actuació amb els loops de "No he de viure pensant", del seu primer EP Sonder (autoeditat, 2021). A partir de llavors, el tarragoní ha repassat diverses de les cançons del seu disc més recent, El que veig quan miro (autoeditat, 2023). "Manel" ha deixat alguns moments sorprenents amb Pau Vinyals convertint-se en bateria des dels pads, mentre "Conte de Mart" ha tancat l'actuació amb una cançó que reivindica les múltiples formes d'estimar.
Eloi Duran a la novena preliminar del 23Sona9. Foto: Carles Rodríguez

La tarda l'ha tancat Maria Fort amb una proposta de pop amb tints de R&B. La cantant tarragonina ha començat l'actuació oferint cançons del seu recent Ep Reina de mi (autoeditat, 2023), com "Illa tropical" o "No volverá", amb algunes pinzellades de R&B i el funk. A l'equador del concert, ha deixat el tema inèdit en anglès "You Lost The Game" i, ja en la recta final, ha deixat el senzill pop de 2021 "De Mercuri a Neptú".
 Maria Fort a la novena preliminar del 23Sona9. Foto: Carles Rodríguez

Finalment, el públic ha decidit que sigui Eloi Duran qui passa a la final del vot popular, on ja els esperen les altres bandes classificades en els concerts preliminars anteriors: Neptú (Lleida), Montflorit (Barcelona), Ánimos Pàrrec (Sant Joan), Compte (Torrelavit) i Sa Pena (Pedreguer-Gandia), Foss (Molins de Rei), Núria Duran (Barcelona) i Juli Barrero (La Massana). Aquells grups que no s'hagin classificat pel vot popular, poden passar de fase igualment per decisió del jurat. El Sona9 segueix la setmana vinenta Girona el 7 de juliol amb la desena i última preliminar.

Navega per les etiquetes

Tarragona23Sona9Eloio Duran