Actualitzat el 06/06/2024

Avui, primer concert del Sona9 2024

La Capsa de Música de Tarragona acull la primera preliminar

Aleix Quirii, Frankie Boronat i Incendi, son les primeres propostes que actuaran a la preliminar de La Capsa de Música de Tarragona a partir de les 19:30 hores
 


El concurs de música emergent 
Sona9 continua mantenint l'aposta per descentralitzar els 10 concerts preliminars amb 30 artistes seleccionats arreu del país. La posada en escena en directe tindrà lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (Barcelona) i a les sales Capsa de Música (Tarragona), Espai Orfeó (Lleida), La Mirona (Salt) i l’Auditori Nacional d’Andorra (Ordino). A més, enguany canvien les sales de les preliminars de les Illes Balears i el País Valencià, que se celebraran per primer cop al Teatre Municipal de Manacor i a l'Octubre Centre de Cultura Contemporànea (València).

Avui, el Sona9 2024 arrenca a Tarragona amb el primer concert preliminar, que se celebra a les 19:30h a la Capsa de Música. S'hi podran descobrir els projectes d'Aleix Quirii, que des d'Alcover porta una proposta pop-rock; el pop d'autor del reusenc Frankie Boronat, i el punk-rock de la banda vallenca Incendi. L'accés per assistir-hi és lliure amb invitació.
 
>> Invitacions <<

El concurs Sona9 continuarà amb els concerts preliminars a València (07 de juny), Barcelona (13, 18, 20 i 25 de juny), Lleida (21 de juny), Manacor (28 de juny), Ordino (4 de juliol) i Salt (12 de juliol). D'entre els 30 artistes seleccionats en aquesta fase del certamen, el jurat del Sona9 escollirà 12 semifinalistes, que actuaran el setembre a l’Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla de Tarragona i les Festes de la Mercè de Barcelona. En la segona fase, els artistes hauran de fer una adaptació al català d'una cançó d'un altre artista i musicar un poema. 
 
 
 
 
ELS PREMIS DEL SONA9
La 24a edició del Sona9 atorgarà més de 50.000 euros en guardons repartits entre els premis Sona9, Joventut, Èxit i Revelació, a més dels reconeixements atorgats per Cases de la Música i Verkami per Votació Popular. El guanyador del Sona9 accedirà a la gravació d’un disc i un clip coordinat per TV3 i una gira de concerts per festivals. Els premis Joventut, Èxit i Revelació tindran una aportació en metàl·lic que podran utilitzar per a la gravació d’un disc, un clip o per a material musical. El guanyador del Premi Cases de la Música rebrà un pla d’ajudes a la producció, gravació, gestió, assessorament i suport a la creació. I finalment el Premi Verkami per Votació Popular serà de 1.000 euros en material musical.

Navega per les etiquetes

sona9 2024