Actualitzat el 06/06/2024

Aleix Quirii, Frankie Boronat i Incendi protagonitzen la primera preliminar

El concert s'ha celebrat a la Capsa de Música de Tarragona

La preliminar de Tarragona dona el tret de sortida a les 10 preliminars que se celebraran entre juny i juliol.


Avui s'ha celebrat el primer concert preliminar del Sona9 2024 a la Capsa de Música de Tarragona, que inaugura la sèrie de deu concerts preliminars que organitza el concurs entre juny i juliol. Aleix Quirii (pop d’autor · Alcover), Frankie Boronat (pop d'autor · Reus) i Incendi (punk-rock · Valls) han estat els tres protagonistes del concert d'aquest vespre.

La primera actuació de la tarda ha estat la del jove cantant Aleix Quirii. Amb un pop d'autor acústic, l'artista d'Alcover ha anat desplegant tot sol a l'escenari les seves cançons d'amor com ara "Batec" i "Papallones". Amb el suport de pistes pregravades de bateria, baix i alguns altres instruments, el vocalista ha seguit cantant cançons de pop acústic "Còctel perfecte" o la familiar "Tieta", en un format més intimista. Ha clos l'actuació la tendra "Júlia" i "Mulla't, mulla'm!".

Aleix Quirii al primer concert preliminar del Sona9 2024 Foto: Carles RodríguezAquesta primera preliminar ha seguit amb el reusenc Frankie Boronat. Després d'encapçalar la banda Plombiers, el vocalista ha iniciat un nou projecte en solitari de caire de pop d'autor amb lletres autobiogràfiques. Temes com "Estació d'enllaç" i "Grècia" van deixar clar que  la vocació d'autor de Boronat guanyava presència amb el caràcter rocker de la banda que l'acompanyava. El reusenc va tancar el seu concert amb "Grans records" i "Illes submarines".

Frankie Boronat al primer concert preliminar del Sona9 2024 Foto: Carles Rodríguez


Finalment, el concert ha tancat amb l'actuació més decibels del vespre: la del grup de punk-rock Incendi. Les inicials "Home neurona" i "L'àliga" ja han mostrat des d'un inici el seu directe enèrgic i carregat de tralla i distorsió. Amb una tempos veloços i un ritme frenètic que no ha deixat pràcticament pausa entre els temes, la banda vallenca ha posat punt final a l'actuació amb "Sense motius" i "Estrany comiat".
 

Incendi al primer concert preliminar del Sona9 2024 Foto: Carles Rodríguez


Les preliminars del Sona9 continuen demà divendres 7 de juny a les 19:30 h a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València i el dijous 13 de juny a les 19:30 h a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona i també passarà al llarg de juny i juliol per sales com Espai Orfeó (Lleida), La Mirona (Salt), el Teatre Municipal de Manacor i l’Auditori Nacional d’Andorra (Ordino).

Navega per les etiquetes

sona9 202424sona9sona9