Actualitzat el 13/06/2024

El Maresme pren el Sona9 a Barcelona amb Elape, Pol Pla i Anna Murillo

Els tres artistes maresmencs han actuat a la primera preliminar de Barcelona

Avui s'ha celebrat el tercer concert preliminar del Sona9 2024, i el primer dels quatre que se celebraran a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm.

Elape, Pol Pla i Anna Murillo la tercera preliminar a Barcelona del Sona9 2024 Foto: Carles Rodríguez

Avui s'ha celebrat el tercer concert preliminar del Sona9 2024, i el primer dels quatre que se celebraran a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm, a Barcelona. Després de la inauguració a Tarragona i el concert a l'Octubre CCC de València, aquest vespre s'ha pogut sentir el pop d'autor de l'argentonina Elape i la cançó d'autor de dos vilassarencs: Pol Pla i Anna Murillo

La primera artista a pujar a l'escenari ha estat Elape , el projecte de l'argentonina Laia Prat. Al llarg del concert, ha ofert les cançons del que serà el seu primer EP  Primera partida (autoeditat), com "On My Way" i "La pausa". El directe ha desprès en tot moment melodies d'inspiració pop marcades per una interpretació vocal amb reminiscències de la música jamaicana, especialment "Gun Girl", amb una base amb aroma de drum'n'bass, i les finals "El ramat" i "Sense temps".
 

Elape la tercera preliminar a Barcelona del Sona9 2024 Foto: Carles Rodríguez

A continuació, ha estat el torn del cantautor Pol Pla . El vilassarenc ja va realitzar l'any passat la seva carta de presentació musical amb l'EP  Clavell blau  (autoeditat, 2023), que compta amb la producció del seu oncle Natxo Tarrés ( Gossos ). Aquest vespre ha cantat i tocat en directe, per primer vegada acompanyat pel bateria Ramon Castellví i el teclista Gerard Sasa, temes com la cançó que dona nom a l'EP, "Més a prop" o la final "Gotes" , marcada pels ritmes a contratemps. 

Pol Pla la tercera preliminar a Barcelona del Sona9 2024 Foto: Carles Rodríguez
 

Finalment, la també vilassarenca Anna Murillo ha tancat la preliminar acompanyada de la seva banda: Raül Z. Méndez (baix), Rafa Webber (bateria i sàmplers) i Pere Miralles (guitarra). Des de les inicials "No puc fer-hi res" i "Què et fa vibrar", Murillo ha mostrat un pop d'autor  que ara combinava moments d'energia, ara d'intimitat. Ha tancat l'actuació amb "Pausa", "Qui t'ha silenciat" i "Petons d'aigua".


Anna Murillo a la tercera preliminar a Barcelona del Sona9 2024 Foto: Carles Rodríguez

Les preliminars del Sona9 continuen dimarts 18, dijous 20 i dimarts 25 de juny a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, i el divendres 21 a l'Espai Orfeó de Lleida. Al juliol, el concurs també passarà per sales com La Mirona (Salt), el Teatre Municipal de Manacor i l’Auditori Nacional d’Andorra (Ordino).