Actualitzat el 21/06/2024

El pop de Marc Vi, Íster i Espai Dual protagonista a LLeida

Aquest divendres l'Espai Orféo ha acollit el sisè concert preliminar del Sona9

A l'Espai Orfeó s'ha pogut gaudir del pop urbà i reggae-pop dels lleidatans Marc Vi i Íster, i del pop del duet d'Almacelles Espai Dual .


Aquest divendres s'ha celebrat el sisè concert preliminar del Sona9 2024, que ha acollit l'Espai Orfeó de Lleida. Després de la inauguració a Tarragona, el concert a València i els primers tres concerts a Barcelona, aquest vespre s'ha pogut gaudir de les propostes de les comarques lleidatanas.

Marc Vi Foto: Carles Rodríguez

El primer a pujar a l'escenari lleidatà ha estat el raper Marc Vi, que ha mostrat el seu pop urbà emocional amb "Res de res" o la inèdita "Capedavant". Ha interpretat també el decàleg honest de la melòdica "Malament", ha rapejat el desig de viure "Tranqüil" i, arribant al final del seu directe, ha cantat "Ja no tinc temps". Apujant el ritme, ha tancat amb l'energia amunt amb la festiva "Mamasita".
Íster Foto: Carles Rodríguez

La segona a ensenyar el seu directe en aquesta sisena preliminar del Sona9 2024 ha estat  Íster . La lleidatana ha portat el seu particular projecte de pop, que ha arrencat amb la bilingüe "Austràlia" i una intensa "Què hem de fer". Dedicada a la primavera és "Aire", la següent cançó que ha mostrat, amb beats pregravats, la seva guitarra i la seva potent veu. Abraçant els ritmes sincopats del reggae, ha interpretat "Dual", abans de treure's la guitarra i estrenar en primícia, empoderant-se i ballant, "Perspectiva" i el seu darrer senzill, "Cíclica".Ha tancat la tarda el grup d'Almacelles Espai Dual , que ha emplenat l'Espai Orfeó amb l'estil que ells defineixen com a "Pop Dadà". Han arrencat amb "Introit Polivocal", a quatre veus, pandereta i un estil tradicional, que aviat han portat cap al pop-rock amb "Canvi de rasant", on han fet una aclucada d'ullet a l'emblemàtica "Jolene" de Dolly Parton , i on una de les veus ha pujat radicalment de to amb l'ajuda d'un globus d'heli que duien amb ells. Per a la segona meitat del directe han deixat els senzills de presentació del seu disc homònim, "Freqüència regular" i "Tomates", intercalant-hi, entremig, "Espai dual", amb què han reptat al públic a cantar rapidíssims versos, abans d'endur-se la cançó a terrenys rumbers.

Les preliminars del Sona9 continuen la setmana vinent, dimarts 25 de juny a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona i divendres 28 al Teatre Municipal de Manacor. Al juliol, el concurs també passarà per la sala La Mirona (Salt), i l’Auditori Nacional d’Andorra (Ordino).