Actualitzat el 28/06/2024

El pop balear protagonista al vuitè concert preliminar

Manacor ha acollit la preliminar balear del concurs

Al Teatre de Manacor s'ha pogut gaudir del  pop-folk de Mon Joan Tiquat, el pop de Gemma MAr i el rock del grup Ritual Nepal.
 
Ritual Nepal, Mon Joan Tiquat i Gemma MAr Foto: Tuco Martín

Avui s'ha celebrat a Mallorca el vuitè concert preliminar del Sona9 2024, al Teatre de Manacor.
Després de passar per Tarragona, València, Barcelona i Lleida, el certamen encara la recta final amb aquest antepenúltim concert, on s'hi ha pogut sentir el pop-folk del marratxiner Mon Joan Tiquat , el pop de la palmesana Gemma MAr i el rock del grup palmesà Ritual Nepal .

El tret de sortida d'aquesta vuitena preliminar l'ha fet Mon Joan Tiquat . El músic marratxiner, amb format de trio amb ell a piano i guitarra, i acompanyat de bateria i contrabaix, ha dut a l'escenari manacorí la seva particular proposta de pop-folk, que ha mostrat amb temes com els inèdits “Jo ja me'n vaig” o “Puig menor”. Tot seguit, ha repassat algunes de les cançons del seu segon llarga durada, Es temps i sa llavor (autoeditat, 2021), com “Amics imants” i “Aresta”. Per acabar el seu directe, ha enfilat la també inèdita “M30” i “Àfrica”.
 

Mon Joan Tiquat a la vuitena preliminar del Sona9 Foto: Tuco Martín


A continuació, ha estat el torn de la jove palmesana Gemma MAr i el seu pop d'autor. L'artista hi ha resseguit a veu i guitarra, íntegrament, el seu últim EP, No me venguis amb romanços (Produccions Blau, 2024). Ha començat amb l'honesta i nostàlgica, i alhora amb cert punt de crítica, “Per primera vegada”. S'ha abandonat a l'emoció amb “No puc estimar-te més a tu”, per volar amb “Ja no sent papallones”. Ha tancat el seu showcase amb “Tan difícil no pot ser”, l'empoderadora “Brillar per mi mateixa”, i la seva oda a l'amistat “Hi ha moments”.
 

Gemma MAr a la vuitena preliminar del Sona9 Foto: Tuco Martín


Els darrers en actuar en aquesta vuitena preliminar del Sona9 2024 han estat els tres membres de Ritual Nepal . La banda de Palma ha demostrat com sona la seva proposta de rock melòdic presentant temes del seu EP Problemes del primer món (Trempó Records, 2023), com “Per si no ho has notat”, i d'altres que han estrenat en primícia, com “Lliure com es vent”. També han portat en directe el senzill amb què van començar aquest 2024, i que formarà part del nou disc llarg, Nova rock, un nom que explica com se senten ells: un grup que vol fer una nova manera de fer rock en mallorquí per a“Gent que vol ser feliç”. Per al final, han deixat la inèdita “No tens ales”.
 

Ritual Nepal a la vuitena preliminar del Sona9 2024 Foto: Tuco Martín


Les preliminars del Sona9 arriben al final amb els dos últims concerts: el 4 de juliol a l'Auditori Nacional d'Andorra, a Ordino, i el 12 de juliol a la sala La Mirona de Salt (Girona).