Actualitzat el 11/06/2015

Est Oest, primer semifinalista del Sona 9 2015

La formació osonenca s'ha imposat davant de Bon Vent, Txaplankat, Roig!, Baluard i Parellop

El primer concert preliminar del Sona 9 2015 s'ha celebrat aquest dijous 11 de juny a l'Espai Jove La Fontana de Barcelona en una vetllada plena de nervis però amb una gran qualitat musical dalt de l'escenari. El públic ha escollit per votació popular Est Oest, primer grup semifinalista de la XV edició del concurs.

Est Oest al concert preliminar del Sona 9 2015. Foto: Carles Rodriguez


El Sona 9 2015 ja té el primer semifinalista. El grup Est Oest ha guanyat amb un total de 110 vots en el primer concert preliminar que ha tingut lloc a l'Espai Jove La Fontana de Barcelona. Després d'una ronda de concerts de més de tres hores, els osonencs passaran a la següent fase gràcies al suport del públic assistent. En total, s'han recollit  més de 200 vots.

Segon i tercer assalt dels concerts preliminars

El concurs continua i encara queden 12 bandes que pujaran a l'escenari gracienc per optar a la següent ronda del concurs. El dijous 25 de juny (20 h) serà el torn de Bèstia, Coet, Max Saura, Xavalla, Lausana i Exili a Elba. Aquesta fase clourà el dijous 2 de juliol (20 h) amb la darrera jornada de concerts a càrrec de Vol Menor, Roba Estesa, Pares, Marga Rotger, Lulamae Blue i Edurne Vega.

El públic escollirà un grup semifinalista de cada concert preliminar, mentre que el jurat decidirà els sis grups restants. Així doncs, un total de nou grups que tocaran al Mercat de Música Viva de Vic, el BAM de Barcelona i l'Acústica de Figueres.

El Sona 9 és la plataforma més important de la música emergent en català, i està organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat.cat i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de Canet Rock i el suport de la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE i l’AIE, a més del patrocini d'Estrella Damm.