Actualitzat el 18/03/2020

Un nou Sona9

En el seu 20è aniversari, el concurs arriba amb canvis importants

El Sona9 celebra dues dècades dedicades a la recerca de nous valors de la música moderna catalana. La plataforma musical multimèdia de l’escena emergent, manté el mateix esperit que el primer dia però adapta el format als nous temps. 


En aquesta vintena edició del Sona9, que es convocarà de l’1 d’abril al 31 de maig, s’han adaptat les bases per fer créixer el certamem amb una major projecció, més concerts i nous atractius, com per exemple, potenciar les cançons i els videoclips a les xarxes socials, més enllà de la gravació d’un disc per al guanyador i també els tallers de producció de directe i l'assessorament personalitzat, en col·laboració amb les Cases de la Música.

Una altra novetat serà el retrobament amb els productors que han treballat amb el concurs al llarg de la seva trajectòria. Des de l’any 2000, Jaume Pla (Mazoni), Xavi Ciurans (Gertrudis), Josep Thió (Sopa de Cabra), Juanjo Muñoz (Gossos), Guillamino, Toni Xuclà, Miqui Puig, Joan Pau Chaves (Els Pets) i Jordi Bastida (Els Pets) han estat còmplices del creixement i la projecció dels artistes seleccionats, produint i arranjant les seves primeres gravacions. En aquesta 20a edició, cinc d’ells repetiran l’experiència durant la fase final del Sona9.

El Sona9 està organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat, TV3 i els Departaments de Joventut i Cultura de la Generalitat, amb el suport del Govern de les Illes Balears i la Generalitat Valenciana, la Fundació SGAE i Cases de la Música, amb el patrocini d’Estrella Damm.