Actualitzat el 01/03/2021

El Sona9 2021 engega motors

Fins al 15 de maig oberta l’inscripció de la 21a edició

El certamen organitzat per Enderrock, TV3, Catalunya Ràdio - iCat, i els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, aposta en aquesta nova edició per la continuitat de les diferents fases per oferir un bon desenvolupament del concurs.


Aquestes són les diferents fases de la 21a edició del Sona9:

INSCRIPCIONS > MARÇ - ABRIL - MAIG
Recepció de les propostes fins al 15 de maig del 2021 a www.sona9.cat.

FASE PRELIMINAR > JUNY
Les 18 propostes seleccionades –12 de Catalunya, 3 del País Valencià i 3 de les Illes Balears– oferiran un concert preliminar a Barcelona, València i Palma, que s’emetrà per streaming als webs del Sona9, d’Enderrock i de la CCMA. Els grups més votats passaran a la final virtual del vot popular.

FINAL VOT POPULAR > JULIOL
Per a la final de la votació del públic, l’artista que obtingui més vots serà el guanyador del Premi Popular - Verkami i passarà directament a la fase final del Sona9.
En aquesta fase, la Fundació SGAE oferirà una sessió formativa per als seleccionats.

CONCERTS FASE FINAL > SETEMBRE - OCTUBRE
Les 5 propostes elegides pel jurat i pel públic faran un concert en format acústic al programa Sona9 d’iCat i gravaran una cançó a Bucbonera Studios, amb l’assessorament de l’enginyer de so Tomàs Robisco i la productora del Sona9, Joana Serrat.
Els finalistes, també faran una estada a les Cases de la Música per preparar
el seu directe amb un director d’escena i un músic-productor, i gravaran un showcase elèctric, que s’emetrà pels mitjans del concurs.

GRAN FINAL > NOVEMBRE
La final del Sona9 tindrà lloc el mes de novembre en una sala per concretar, on actuaran els 3 grups finalistes i els guanyadors de la darrera edició, Reïna, que presentaran el seu primer disc. Després del concert, es lliuraran els premis Sona9, Joventut i Èxit, a més dels guardons de Cases de la Música i Verkami.