Actualitzat el 30/05/2021

SELECCIONATS SONA9 2021

La 21a edició del Sona9 assoleix un nou rècord amb 146 participants

Angeladorrrm, Bisuri i Els Mossos, Carla Font, Crisbru, Dan Peralbo, DingDong System, Jamaleònics, La Fera, Lal'Ba, Mama Dousha, Mar Grimalt, Marco Pompero, Microhomes, Non Jambi, Pa Moreno, Palmera, Pommier i Roko Banana, són els seleccionats que han accedit a la fase preliminar


Les 18 propostes seleccionades hauran de realitzar un concert preliminar a Barcelona, Palma i València per poder accedir a la fase final del Sona9.

CONCERTS PRELIMINARS
Els 12 artistes classificats per Catalunya que actuaran a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm els dies 7, 14 i 15 de juny són: Angeladorrrm (Pop · Barcelona), Carla Font (Pop · Lleida), Crisbru (Pop · Barcelona), Dan Peralbo (Pop-Rock · Barcelona), La Fera (Reggae-Ska · L'Hospitalet de Llobregat), Lal'Ba (Fusió · Olesa de Montserrat), Mama Dousha (Pop Urbà · Barcelona), Microhomes (Indie-Rock · Barcelona), Non Jambi ( Pop metafísic · Granollers), Palmera (Pop · Vilassar de Mar), Pommier (Pop electrònic · Barcelona) i Roko Banana (Rock progressiu · Banyoles).

Els artistes classificats del País Valencià que actuaran a La Salà de València el dia 11 de juny han estat DingDong System (Electrònica / Hip-Hop · València), Jamaleònics (Fusió · Sagunt) i Marco Pompero (Indie Folk · Alcoi). I finalment la preliminar a les Balears es farà al Teatre Xesc Forteza de Palma el divendres 18 de juny amb Bisuri i Els Mossos (Soul'n'Rock · Manacor), Mar Grimalt (Cançó d'Autor · Felanitx) i Pa Moreno (Rock · Palma).

NOU RECORD DE PARTICIPANTS
La 21a edició del Sona9 s’ha convertit en la segona amb una major participació de la història amb un total de 146 propostes presentades. Les comarques de Barcelona amb 76 candidats se situen al capdavant, seguides per les gironines amb 21 artistes. En aquesta edició cal destacar l’increment de grups i solistes de les Illes Balears i del País Valencià amb 15 i 14 propostes, respectivament. Les demarcacions de Lleida i Tarragona amb 10 cadascuna han completat la participació per àrees geogràfiques.

A diferència de l’any passat, els concerts preliminars es podran celebrar enguany amb públic presencial, tot i que amb un aforament limitat, i a més es retransmetran en streaming a través de les webs d’Enderrock i Sona9. En aquests concerts de vints minuts de durada se seleccionaran les 5 propostes finalistes, quatre per part del jurat i una pel públic, que podrà participar a través del vot popular que es realitzarà online en cada concert.

FASE FINAL
Per accedir a la fase final, els 5 finalistes hauran de superar diverses proves com la gravació d’una cançó original a Bucbonera Studios amb la supervisió de la productora del Sona9, Joana Serrat, o un concert en directe transmès per iCat des de la Casa de la Música de l’Hospitalet de Llobregat. L’actuació tindrà l’assessorament d’un productor de directe i també s’emetrà en un programa especial a Televisió de Catalunya i pels diferents canals del Sona9.