Actualitzat el 11/06/2021

Ding Dong System, directes a la final popular del Sona9

El grup valencià ha rebut el suport del públic, després del concert realitzat a La Salà

L'espai musical La Salá de València ha estat l'escenari que ha acollit el segón concert pteliminar del Sona9 2021, on han actuat DingDong SystemMarco Pompero i Jamaleònics.
Després de veure les seves actuacions, el públic ha decidit que Ding Dong System siguin els guanyadors de la nit, amb el 48% dels vots. Els segueixen Marco Pompero amb el 33% i Jamaleònics amb el 19%.

Els primers en actuar han estat DingDong System, que han sorprès amb la seva proposta electrònica amanida amb ritmes frenètics i rimes iròniques. La formació valenciana ha aconseguit aixecar els ànims dels assistents a La Salà en els vint minuts que ha durat la seva actuació. Les cançons que hem pogut conèixer han estat "A tota virolla", "Putalocura", "Danceflo", "Weintheplace", "Cocolele" i finalment, "Xurro".
 
Tot seguit ha estat el torn de Marco Pompero. El bandautor d'Alcoi ha pujat a l'escenari amb ímpetu i ganes de posar la sala potes enlaire, i ho ha fet a partir de cançons com "Foc", "A Alcoi", "Res", "Carn" o "Niu". A cops de melena i guitarra, el músic ha demostrat que el folk, l'indie i la cançó es poden agermanar i interpretar amb un power-trio. 
 
Els darrers en pujar aquesta nit a l'escenari valencià de La Salà han estat els components de Jamaleònics. Multiformació de Sagunt que ha sabut donar forma a un repertori que fusiona l’ska, la música balcànica, el reggae i el punk. "Cap de plàstic", "Terra tendra" i "No pare" són els títols que han presentat en directe en aquesta preliminar del Sona9. 

Finalment, el vot popular ha escollit que el guanyador de la nit fos, Ding Dong System. La banda s'erigeix així com el segón finalista del premi Verkami per Votació Popular del Sona9 2021 gràcies al vot del públic, i s'uneix a Angeladorrm. El tercer concert preliminar se celebrerà dilluns 14 de juny a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona amb les actuacions deMama Dousha, Lal'Ba, Palmera i Pommier. Un cop acabada la fase preliminar, el jurat elegirà quatre grups i el públic el cinquè, escollit entre els finalistes de cada concert. Finalment, tres d'aquests passaran a la fase final del concurs.