Actualitzat el 12/10/2020

Un Concurs Sons excepcional

Laura Esparza i Carlos Esteban, Cat Klezmer Trio i Tecum Terra actuen a la final al CAT

La final del XIII Concurs Sons de la Mediterrània s'ha celebrat excepcionalment al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona, aquest 10 d'octubre. Les restriccions sanitàries han impedit que es fes a Manresa, tot i que la final se celebra en el marc de la Fira Mediterrània 2020.
Els tres grups finalistes al XIII Concurs Sons de la Mediterrània Foto: Carles Rodríguez

Laura Esparza i Carlos Esteban, Cat Klezmer Trio i Tecum Terra han fet un concert final d'alta qualitat artística, on s'han pogut veure tres propostes prou diferents entre sí, però amb la música d'arrel com ha fil conductor.

Han obert la nit el duet valencià Laura Esperza i Carlos Esteban, que per a aquesta actuació s'han acompanyat per un guitarrista, que ha afegit distorsions i rifs elèctrics a la seva proposta. El repertori del concert ha estat format per temes propis, entre els que s'inclou una adaptació d'un poema del besavi d'Esparza, originari del poble d'Oliva, i també una cançó ben recent sobre l'experiència del confinament. Esparza ha subrallat la il·lusió que els ha fet actuar en un escenari que considera mític com el del Centre Artesà Tradicionàrius.

Laura Esparza i Carlos Esteban Foto: Carles Rodríguez

A continuació ha actuat el duo de Sant Celoni Tecum Terra, amb un espectacle que recupera les essències del cançoner tradicional. El grup està format per la veu d'Ariadna Ruiz i el ball i teatralització de Noelia Sánchez, acompanyades per percussió tradicional. Cançons tradicionals i tonades de feina de les Balears i d'arreu de la Penínscula Ibèrica, i adaptacions de Maria del Mar Bonet –"Què volen aquesta gent?"– i Chicho Sánchez Ferlosio –"Gallo rojo, gallo negro"–. 

Tecum Terra Foto: Carles Rodríguez

Han tancat la vetllada el Cat Klezmer Trio, una formació amb base a Blanes, que interpreta melodies inspirades en la música balcànica. Xavi Pendón –clarinet–, Xavi Torras –guitarra– i Jordi Aldunate –contrabaix– han presentat un fragment del seu espectacle Una volta al món en 80 minuts: versions sorprenents de sardanes clàssiques com "Per tu ploro", "La Santa Espina" o "Somni", així com tangos i swing, estan entre els seus principals ingredients. La formació va néixer durant el confinament, i la final del Concurs Sons ha estat el seu primer concert.

Cat Klezmer Trio Foto: Carles Rodríguez

El proper dimarts 13 d'octubre es farà públic el veredicte del jurat del 13è Concurs Sons de la Mediterrània. El certamen està organitzat pel Grup Enderrock i el Centre Artesà Tradicionàrius, i compta amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, el festival Música a la Vila de l'Ajuntament del Vendrell, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, el Circuit Folc i el programa Mans de Catalunya Ràdio. Podeu veure el vídeo del concert aquí:FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.