Actualitzat el 21/04/2013

En marxa el VI Concurs Sons

Poden presentar-s'hi propostes fins al 31 de maig

Ja està oberta la convocatòria del VI Concurs Sons de la Mediterrània, adreçat a grups i músics emergents que treballin i renovin la música d'arrel tradicional. Poden registrar-se propostes al web del concurs fins al proper 31 de maig. Els quatre finalistes actuaran en directe a la propera Fira Mediterrània de Manresa.


La Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock convoquen la sisena edició del Concurs Sons de la Mediterrània, adreçat a grups o solistes emergents que presentin propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània, en català o bé instrumentals.  
 
 
BASES
 
• Els grups o solistes que hi participin han de presentar un mínim de quatre peces, originals o versions, en català o instrumentals, registrant-se al web www.concurssons.cat. Sense omplir tots els camps d’aquest apartat les propostes no s’admetran al concurs.
• No hi poden participar grups o solistes que tinguin un contracte discogràfic vigent.
• Com a criteris de selecció es prioritzaran les propostes d’artistes emergents que afavoreixin la renovació de les músiques d’arrel de la Mediterrània.
• Terminis: La recepció de propostes es tancarà el 31 de maig del 2013.
• Jurat: Integrat per membres del web Sons de la Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius, la Fira Mediterrània de Manresa, el Festacarrer d’Ondara, iCat.cat i el programa La Sonora de TVC.
• Els quatre grups que accedeixin a la fase final hauran de signar un contracte de gestió entre el grup i el Concurs Sons per a poder-hi participar. Aquest acord serà imprescindible per poder garantir els seus drets al Concurs Sons.
 
FASES
1a fase:
Recepció de propostes fins al divendres 31 de maig del 2013
De totes les propostes rebudes, el jurat format n’escollirà 4, que passaran a la fase final.
Fase final:
Final en directe a la Fira Mediterrània de Manresa 2013. Les formacions participants a la final apareixeran al catàleg professional, programa i web de la Fira.
 
RESULTAT
El resultat de les diferents fases del concurs serà publicat al web Sons de la Mediterrània i es comunicarà a través de les entitats i mitjans col·laboradors. El veredicte final del jurat serà anunciat durant la Fira Mediterrània de Manresa 2013.
 
PREMI SONS DE LA MEDITERRÀNIA
El grup guanyador obtindrà la gravació d’un disc i contracte discogràfic; campanya de publicitat de 3.000 euros a la revista Enderrock, al web Sons de la Mediterrània i a l’emissora iCat.cat i contractacions al Tradicionàrius 2014, la 17a Fira Mediterrània de Manresa, el Circuit Folc 2014 i el Dansàneu / Escola de Dansa Tradicional d’Esterri d’Àneu 2014.
 
Fins ara, han estat guanyadors del Concurs Sons els grups Grollers de Sa Factoria (2008), Amansalva (2009), Tazzuff (2010), RIU (2011) i Els Laietans (2012).
 
Més informació i bases completes: www.concurssons.cat


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.