Actualitzat el 11/07/2017

Concurs Sons 2017: ja hi ha finalistes

Balkan Paradise Orchestra, Catfolkin, Els Jóvens i Orquestrina Trama

La desena edició del Concurs Sons de la Mediterrània ja té finalistes, triats pel jurat d'entre les 39 propostes inscrites. Balkan Paradise Orchestra, Catfolkin, Els Jóvens i Orquestrina Trama actuaran a la final, que tindrà lloc el 5 d'octubre a la Taverna de la Fira Mediterrània de Manresa (22.30 h). 
Els quatre grups finalistes del X Concurs Sons de la Mediterrània

Balkan Paradise Orchestra
Creada a principis de 2015 a Barcelona, la Balkan Paradise Ochestra, també coneguda com BPO, reuneix intstrumentistes de vent-metall, vent-fusta i percussió. Les joves intèrprets que la conformen beuen de diverses influències, però en aquest projecte es concentren en la tradició balcànica de les orquestres de vent, amb una sonoritat d’impacte que apliquen també a peces tradicionals com “La gata i el belitre”. En la seva curta però intensa trajectòria, ja han actuat nombroses vegades, tant en escenari com en format de cercavila. 

Catfolkin
Cançons impregnades del més pur folk tavernari irlandès barrejat amb una bona guarnició de cultura popular catalana. Així presenten els integrants d’aquesta banda de la Roca del Vallès la seva sonoritat contundent, amb cançons festives com “El bon americà” que incorporen també lletres amb bones dosis d’humor i sarcasme. Enguany ja han guanyat dos premis: el VinebreSona i el Premi Talent Cançó per la peça “La nostra Barcelona”.

Els Jóvens
Una base de patrons i sonoritats tradicionals valencians (ú, jota de quintos, havanera, llaüts, bandúrries i dolçaines) per crear cançons noves del dia a dia amb un esperit irreverent. Així són Els Jóvens, grup que té tot just un any de vida, que prové del poble de Sant Vicent del Raspeig, a l’Alacantí, i que encapçalen les veus de René Macone i Pep Mirambell.

Orquestrina Trama

L’Orquestrina Trama va néixer a principis de 2014 entre la Cerdanya i l’Alt Urgell, integrat per joves fortament vinculats a la música i la cultura tradicional del Pirineu. Inspirant-se en les músiques de ball que antigament sonaven a les places dels pobles, de la mà d’acordionistes i violinistes, l’Orquestrina Trama du una festa de sabor genuí i muntanyenc allà on va, amb un repertori que poua en el Pirineu català però que s’obre també a les cultures veïnes del País Basc, Occitània i l’Aragó.
 
El Concurs Sons de la Mediterrània està convocat per la  Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius, el Grup Enderrock i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya convoquen la desena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. El certamen està obert als grups o solistes emergents que hi presentin propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània. 

El grup guanyador obtindrà la gravació d’un disc en un estudi professional i la contractació al festival Tradicionàrius 2018, la Fira Mediterrània de Manresa 2018, el Circuit Folc 2018, el Festival Música a la Vila del Vendrell 2018 i el Festival PortalBlau de l'Escala 2018.

Com l'any passat, també hi haurà un guanyador per votació popular, que es decidirà en el transcurs de la final a través de les votacions del públic assistent. Podeu escoltar les músiques de totes les propostes d’aquesta edició a www.concurssons.cat.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.