Actualitzat el 05/10/2018

Clàudia Cabero guanya el Concurs Sons 2018

Va imposar-se en la final celebrada aquest 4 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa

La cantant Clàudia Cabero és la guanyadora de l'onzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. després de la final celebrada aquest 4 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa, on també van actuar Menut, Heura Gaya i Electrogralla. 
Clàudia Cabero, Guillem Aguilar i Sandra Monfort Foto: Carles Rodríguez

L'envelat de la Taverna Cervesa Guineu va acollir durant la primera nit de Fira Mediterrània de Manresa la final de l'onzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. Enguany, les quatre propostes finalistes compartien el fet de ser formats reduïts de forta personalitat. El jurat, després d'escoltar-les totes quatre, va decidir atorgar el premi del Concurs Sons a Clàudia Cabero per la qualitat del seu cant i dels arranjaments amb què el seu trio basteix un repertori obert i arrelat alhora.

Acompanyada de la guitarra de Sandra Monfort i el baix de Guillem Aguilar, la cantautora barcelonina va obrir la nit amb un projecte vocal que agrupa elements de la cançó d'autor, el cant melismàtic, el fado i el jazz. Per la seva banda, Menut va sorprendre amb una proposta de folk d'avantguarda vinguda des de Móra la Nova i formada per Carles Blanch a la veu i al guitarró i Alberto García a la guitarra elèctrica. La cantant i grallera de les Garrigues Heura Gaya, que ha participat en nombroses iniciatives i grups al voltant del folk, va estrenar la seva nova proposta amb un cançoner propi, amb un peu en els patrons tradicionals i acompanyada de la guitarra de Santi Méndez i l'acordió diatònic de Cati Plana. La nit la va tancar un altre projecte innovador: Electrogralla, aventura del sallentí Roger Andorrà que du la gralla cap a nous paisatges electrònics, amb efectes diversos i una impactant posada en escena amb la col·laboració de la ballerina  Núria Hontecillas.

El Concurs Sons de la Mediterrània està convocat per la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius, el Grup Enderrock i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de Catalunya Ràdio, l'Ajuntament del Vendrell, el festival PortalBlau de l'Escala, el Fimpt de Vilanova i la Geltrú i l'Ethno Catalonia de Banyoles. El certamen està obert als grups o solistes emergents que hi presentin propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània. 

Com a guanyadora del concurs, Clàudia Cabero obtindrà la gravació d’un disc en un estudi professional i la contractació al festival Tradicionàrius 2019, la Fira Mediterrània de Manresa 2019, el Circuit Folc 2019, el Festival Música a la Vila del Vendrell 2019, el Festival PortalBlau de l'Escala 2019, el FIMPT 2019 i l'Ethno Catalonia 2019. 
 
 
Clàudia Cabero i Sandra Monfort Foto: Carles Rodríguez


Menut Foto: Carles Rodríguez


Heura Gaya Foto: Carles Rodríguez


Electrogralla Foto: Carles Rodríguez

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.