Actualitzat el 27/06/2019

Concurs Sons 2019: ja hi ha finalistes

Actuaran a la final del 10 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa

Alba Casaramona amb Joan Berenguer, La Companyia MinimíssimaGame of Loops i Magalí Sare amb Sebastià Gris són els quatre finalistes de la XII edició del Concurs Sons de la Mediterrània. La final, com sempre a la Fira Mediterrània de Manresa, tindrà lloc el proper 10 d'octubre (Taverna Cervesa Guineu, 22.30 h).
D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Alba Casaramona amb Joan Berenguer, La Companyia Minimíssima, Game of Loops i Magalí Sare amb Sebastià Gris. 

Alba Casaramona i Joan Berenguer
Alba Casaramona
 (veu i percussió) i Joan Berenguer (teclats, guitarra, veu, melòdica i percussions) exploren noves sonoritats a partir de la música popular que sovint reposa en fonoteques i cançoners oblidats. Cançons de treball o de guerra, romanços i altres tonades que condensen la força atàvica de la memòria oral i que són una font d’inspiració quasi infinita. Cançons on ressona el record, l’herència, el paisatge, la poesia, la fúria i la tendresa, i que el duo porta al present amb una mirada pròpia.

La Companyia Minimíssima
La Companyia Minimíssima és un projecte del multiinstrumentista Gerard Díaz (veu, violí, acordió diatònic, shruti peti) que neix amb la intenció de treballar la música tradicional, les composicions pròpies i les múltiples possibilitats intermèdies en la difusa frontera de la música no escrita. Proposa un concert de més-que-petit format: un concert minimíssim, un sol músic amb diversos instruments. Melodies antigues i melodies noves, amb predilecció pels bordons i subrallant la pulsació amb els peus per buscar la creació d’entorns sonors favorables a la introspecció i a la poesia.

Game of Loops
Game of Loops és una formació que ha nascut a partir de la interacció de dos treballs de final de grau de l'ESMUC (G​ame of Loops​, presentat enguany per Núria Conangla, i ​CelloHero​, presentat el 2012 per Àlex Rodríguez). Amb la idea de trencar esquemes a l'hora d'interpretar música amb instruments d'arrel clàssica, com és ho en aquest cas el violoncel, la proposta de ​Game of Loops ​presenta temes propis i versions de grans èxits internacionals, interpretats per dos únics músics a patir d'elaborats ​loops ​musicals enregistrats en directe en un complex sistema de gravació automatitzat.

Magalí Sare i Sebastià Gris
La cantant vallesana Magalí Sare i el guitarrista mallorquí Sebastià Gris van estudiar junts a Barcelona el grau superior de Música i això va fer que es coneguessin artísticament a fons i compartissin molts gustos musicals. Des del 2016 han anat actuant i confeccionant tot un repertori de cançons catalanes i músiques del món, jazz i fins i tot temes propis, amb espais per a la improvisació en el directe.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.