Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 02/10/2012

Tocar la gralla i tocar la tecla correcta

[Aquest article és la continuació de Tocar la gralla i tocar la pera]

No, si al final resultarà que haurem de donar les gràcies al senyor Gabi Ruiz. Gràcies a ell i als seus comentaris patibularis al tuiter, s'ha aconseguit remoure una mica les aigües de la nostra música tradicional, sovint porugues i estantisses, i esperonar l’autoestima dels músics que es dediquen a aquests instruments que alguns defineixen com a ‘poc moderns’. Si senyor, Gabi Ruiz l’ha encertat del tot; ha sabut tocar la tecla correcta.
En realitat, em sembla que el ja cèlebre tuit ‘¡Véte a tocar la gralla!’ no anava adreçat al periodista Bianciotto, sinó a un altre internauta que passava per allà i va acabar rebent. Però tant se val: en qualsevol cas, el curiós mecanisme psicològic que va fer pensar al senyor Ruiz que dir-li a una persona que se’n vagi a bufar una doble canya és insultar-lo ja està clar. El mal, o més aviat el bé, ja ha estat fet.
Que per què el bé ja ha estat fet? Que per què tornem a parlar del tema? Doncs perquè al renascut FIMPT de Vilanova i la Geltrú, el proper cap de setmana, se celebrarà la trobada Tardor Gralla Sound, altrament coneguda com a '¡Véte a tocar la gralla!'. La cita amb les gralles i amb la música autènticament moderna és el dissabte 6 d’octubre a les 12 del migdia a la plaça dels Carros.
 


Foto: www.vilanova.cat

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Autor
Jordi Martí Fabra

Periodista d'Enderrock, 440Clàssica i Sons de la Mediterrània. Col·labora als programes de Ràdio 4 Tradicionàrius i Club Trébol. Escriu el bloc Històries del sud

Altres articles d'aquest autor
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]