Actualitzat el 21/10/2012

Gran veu, grans cordes i gran ciutat

Noa i el Solis String Quartet duran les cançons napolitanes a la Fira Mediterrània

L'espectacle basat en la cançó napolitana de la vocalista israeliana Noa amb la formació Solis String Quartet serà un dels plats forts de la XV Fira Mediterrània de Manresa. La cita és el divendres 9 de novembre a la sala gran del teatre Kursaal (21 h).


Aquest és tot un espectacle d’arrel panmediterrània. La vocalista israeliana Noa es troba amb el refinat grup napolità Solis String Quartet per abordar el riquíssim repertori d’aquesta bulliciosa ciutat del sud d’Itàlia.
De fet, durant anys la cantant ha tingut el costum de tancar els seus nombrosos concerts a Itàlia amb alguna peça del repertori napolità. Amb aquest projecte, que va quedar plasmat al disc Noapolis. Noa Sings Napoli (Sud Music, 2011), s’hi endinsa del tot, culminant una història que va néixer fa deu anys, quan Noa i el Solis String Quartet es van conèixer. Des de llavors han col·laborat diverses vegades, i han establert una relació de complicitat que es nota a l’escenari. El 2006 la cantant va publicar Napoli - Tel Aviv (NMC), on adaptava algunes cançons de la capital de la Campània a l’hebreu.
Ara, amb Noapolis, canta en la llengua original peces com “Tammurriata nera”, “Era di maggio”, “Santa Lucia luntana”…Una de les peces més animades d'aquest projecte, "Alla Fiera di Mastrandea", obre precisament l'àlbum recopilatori de la XV Fira Mediterrània, encartat amb la revista Enderrock d'octubre.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]