Actualitzat el 20/03/2013

Veu d'argent al BarnaSants

Carles Dénia actua aquest 21 de març a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet

Tot just després d'una tanda de 26 concerts en un mes a Holanda, l'extraordinari cantaor Carles Dénia es presenta aquest dijous 21 de març a l'auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat (21 h), en el marc del festival BarnaSants. Després de marcar una fita gegant en la música popular amb el disc El paradís de les paraules (Comboi, 2012), aquesta serà una ocasió ideal per començar a veure per quins camins recorrerà aquesta veu d'argent a partir d'ara. En parlem amb l'artista.


SONS: Acabes d'arribar d'Holanda. Què hi has estat fent?
CARLES DÉNIA: Hem fet un espectacle de guitarra i cant, un homenatge a Paco de Lucía, amb el guistarrista holandès Eric Vaarzon Morel. Ja vaig treballar amb ell a l'espectacle El Greco de Toledo, amb Ginesa Ortega, entre altres, i després a El nuevo mundo de Don Quijote, i ens entenem molt bé. Amb aquest espectacle d'homenatge a Paco de Lucía hem fet 26 teatres arreu d'Holanda. Vam acabara abans d'ahir a Amsterdam. Ha estat esgotador, però la gent ha quedat molt contenta.

SONS: Quin repertori podrem escoltar al concert del BarnaSants?
C.D: Faré el repertori d'El paradís de les paraules, però també de La Nova Rimaire –el grup més orientat al cant tradicional valencià amb qui Dénia va gravar l'àlbum Tan alta com va la lluna (Comboi, 2009)–. I també alguna coseta nova... una petenera, una seguidilla de Zarra, músiques que ja estic treballant per a un proper disc. Ara mateix tinc diversos projectes en ment i no sé quin serà primer. Segurament el primer que faré serà un treball molt centrat en el cant d'estil. Vull que sigui molt tradicional, que soni classicot. Vull recuperar la cordatura que es feia servir abans, combinar l'afinació antiga amb la d'ara, fer servir arranjaments elaborats però que mirin enrere, a la tradició: un disc que l'escoltis i diguis: "Això és el cant d'estil".

SONS: Quins músics t'acompanyaran a l'Auditori Barradas?
C.D: Aquesta vegada estarem amb Lluna Aragón (violí), Pau Figueres, un guitarrista sensacional que m'acompanya darrerament, i Vicent Carrasco, un crack del guitarró que ha fet contribucions molt modernes a aquest instrument.
 
SONS: El 31 de gener passat vas participar en un sonat concert per Ca Revolta al Palau de Congressos de València amb Al Tall, Maria del Mar Bonet i Joan Amèric. Com va anar?
C.D: Molt bé, semblava que s'acabava el món. Jo en vaig eixir beneficiat, molta gent em va poder conèixer. Tothom estava bolcadíssim, pràcticament m'aplaudien cada terç... molt bonic. Va ser complicat perquè érem molta gent a l'escenari, però va sortir tot perfecte. També vaig cantar un parell de peces a duo amb Maria del Mar Bonet. Va ser un d'aquells dies especials.

SONS: I el proper 24 de maig et presentaràs formant part del projecte Free Art Ensemble al Mercat de les Flors de Barcelona. Què ens en pots dir?
C.D: Això sí que serà un guirigall! Hi haurà deu músics de diversos estils. És una cosa moderna: jazz, flamenc i lliure improvisació amb conduccions de signes. Un espectacle divertit i potent.

SONS: Hi haurà nou disc de Carles Dénia aviat?
C.D: Com t'he dit abans, crec que el primer serà el de cant d'estil. La qüestió és que sempre em deixo dur pel que m'apeteix fer, i ara tinc ganes de fer aquest disc i centrar-me molt en el cant. Fins i tot pot ser que acabi sent un disc que, de tan clàssic, sigui modern! La idea és que hi hagi mig disc amb rondalla de cordes i l'altre mig amb rondalla de vents: fer dues vegades cada pal del cant d'estil, una amb cordes i l'altre amb vents. I també estic cavil·lant de fer-ne una edició limitada en vinil, amb una bona portada, un bon disseny, etc. Ara vull alliberar-me d'això i després tornar a les meves aventures. Ja ho veurem.

Foto: Juan Miguel Morales

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]