Actualitzat el 06/02/2014

Disc nou de Carles Belda

Conté composicions pròpies interpretades amb acordió sol

Carles Belda ja té a punt un nou disc. No té títol però sí color –grana–, i reuneix unes quantes composicions pròpies que ha anat fent els darrers temps, interpretades amb acordió sol. El nou treball el presentarà properament "en ambients tranquils i al vespre". Aquí en pots escoltar un avançament, "Valls".

Carles Belda Foto: Juan Miguel Morales

Carles Belda
està enllestint aquests dies les fundes d'un nou disc, que no té títol però té bona pinta, perquè recollirà un grapat de composicions que l'acordionista vallesà ha anat acumulant al calaix els darrers anys: un parell de valsos, una masurca, un parell de peces més experimentals, alguns ritmes caribenys, temes dels que toca actualment amb l'espectacle Petita festa i una personal aproximació als tanguillos flamencs. El repertori l'interpreta tot sol amb l'acordió, i en això, com també en l'ambient introspectiu que respira, el nou treball segueix la línia del seu Disc blanc (autoeditat, 2006).
Com aquell disc que l'afició va batejar com a Disc blanc (i que engrandia així una nissaga de discos blancs on figuren noms com els Beatles i Caetano Veloso), el nou treball no té cap títol oficial. "Serà el poble qui en decideixi el nom", ens diu Belda, que de moment ens avança que la galeta del disc serà de color grana. 
El to introspectiu i íntim del Disc blanc i d'aquest nou treball tenen una cara complementària en l'àlbum Ball al diatònic 2 (autoeditat, 2008), també protagonitzat per l'acordió, però interpretat en directe a la plaça del Rei de Barcelona amb un expansiu repertori d'estàndards del ball folk, que servia a més com a homenatge al disc Ball al diatònic (Tralla, 1994) de La Portàtil FM. També amb composicions pròpies i acordió, però acompanyat de Xarly Oliver i Albert Vila, Belda havia presentat els darrers anys el projecte Bolet còsmic.
El nou treball s'obre amb el vals-musette "Valls" –que podeu escoltar a través d'un petit fragment en aquest mateix article– i inclou alguns talls més experimentals. "Són peces on he buscat desmuntar la cançó i explorar noves formes, seguint una estètica clàssica. Fins i tot hi ha un humil intent de fuga a dues mans", explica Carles Belda, que presentarà el nou disc, entre altres peces, "en forma de recital d'acordió i a locals amb un ambient tranquil, preferiblement als vespres."
De moment ja ha anunciat presentacions a Cal Ventura de Sabadell (13 de febrer), el Museu de l'Acordió d'Arsèguel (1 de març), la Casa de València de Barcelona (7 de març), les Garrigues (8 de març) i el centre Musit de Gilet (12 d'abril).
 


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]