Actualitzat el 11/07/2014

Che sarà

Mosaic mediterrani (4)

La nostàlgia del temps perdut és un gran motor temàtic de la cançó popular. Però també l'esperança davant el futur. Aquest segon tòpic és el que toca la cançó protagonista del quart capítol de la sèrie Mosaic mediterrani: "Che sarà", de Jimmy Fontana.
Jimmy Fontana"Che sarà" va ser escrita pels italians Jimmy Fontana i Franco Migliacci, però va conèixer fama mundial arran de les interpretacions del portorriqueny José Feliciano, que la va estrenar al festival de San Remo de 1971 i fins i tot la va versionar en castellà ("Qué será"). La lletra de la cançó, escrita per Migliacci, parla de la tristor va sentir en haver d'abandonar el seu poble (Cortona, a la Toscana), tot i que, segons Fontana, fa referència al poble de la seva dona, Bernarda (Basilicata). Casualment –o no– la cançó és pràcticament idèntica a la cançó de Caetano Veloso "London London", inclosa al disc Caetano Veloso (Polygram, 1971), on el cantautor brasiler canta les seves impressions sobre la capital anglesa, que el va acollir en el seu exili:


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]