Actualitzat el 20/03/2015

Rocío Márquez, cantaora resident a Banyoles

Actuarà a l'Ateneu-CMEM el 25 d'abril i el 12 de desembre

És una de les veus més innovadores i potents del flamenc actual. Mentre molts encara recorden la seva impactant actuació a la Fira Mediterrània del 2013, la cantaora Rocío Márquez (Huelva, 1985) afronta enguany una prometedora residència artística a l'Ateneu - CMEM de Banyoles.


Després de les residències del Trio Mozart de Deloitte (2011), Miquel Colom (2012), el Quartet Gerhard (2013) i Pau Codina (2014), aquest serà el primer cop que la residència de L'Ateneu - Centre Municipal d'Estudis Musicals de Banyoles estarà protagonitzada per una artista que no ve de la música clàssica. El programa d'activitats que ha confeccionat la cantaora Rocío Márquez per a aquesta residència inclou dos concerts –el proper 25 d'abril amb Manuel Herrera i el 12 de desembre amb un quintet de guitarra, percussions, cors i palmes–, masterclasses de cante i de guitarra, l'exposició fotogràfica Carmen Amaya 1963 –que podra visitar-se del 14 de novembre al 12 de desembre–, el curs d'audició musical Qui té por del flamenc? i el club de lectura Pistola y cuchillo.

Una veu dotada, una tècnica portentosa i una concepció arriscada i avantguardista de l'art. Aquests són tres dels trets que més destaquen en el cant de Rocío Márquez. L'any 2008 es va consagrar al Festival Internacional de Cante de las Minas de la Unión –com havia fet un jovenet Miguel Poveda quinze anys abans–. Va enlluernar els afeccionats amb el refinat disc Claridad (Universal, 2012) i ara ha fet un pas més amb El niño (Universal, 2014), àlbum de tocs futuristes dedicat a l'heterodox del flamenc Pepe Marchena -el popular pare, entre altres, de les basculants colombianes- i produït pel savi Faustino Núñez i Raúl Fernández Miró.  


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]