Actualitzat el 10/04/2015

Noces de platí d'Aires Mallorquins

El grup de Palma celebra 75 anys amb diversos actes

No tots els anys se celebra el 75è aniversari. Enguany ho fa el grup de música i ball tradicionals Aires Mallorquins. I ho celebrarà amb actes diversos a diferents espais de la ciutat de Palma al llarg de tot l'any.


Aires Mallorquins
va ser creat el 1940 al Pont d'Inca pel mestre i folklorista Jaume Company i Salom. Company, apassionat de la cultura i especialment els balls tradicionals mallorquins, va dirigir la formació i va posar les lletres als quatre discos que aquesta va gravar entre 1955 i 1965. El grup també ha destacat en la formació dels balladors, els del mateix grup, i també els alumnes d'escoles i afeccionats en general.

Actualment Aires Mallorquins manté l'esperit fundacional de "tenir cura de la cutlura mallorquina mitjançant la dansa, la música i la indumentària", i en aquesta línia pensa celebrar el seu setanta-cinquè aniversari a diversos espais de Palma.

Aquest dissabte 11 d'abril a la tarda es farà una ballada popular a Sa Pérgola amb els grups Sa Torre (Manacor), Balladors de Lluc, Aires Mallorquins i Aires Sollerics. El dissabte 2 de maig organitzarà una mostra de boleros a la plaça d'Espanya amb Aires Mallorquins, Balls i Tonades de Mallorca, Escola de Ball de Bunyola, Aires des Pla de Marratxí, Revetla d'Algebelí (Muro) i Aires Sollerics.

Divendres 29 de maig es muntarà a Sa Pérgola la fireta d'associacions Es Pont des Tren, amb sopar a la fresca, sonadors i cantadors de ximbomba i ballada popular. El 20 de juny es culminarà el curs escolar amb una trobada d'escoletes de ball a la plaça que du el nom del fundador del grup, Jaume Company.

A més, Aires Mallorquins farà dues ballades mostra, el dissabte 11 de juliol al Passeig del Born i al novembre al teatre Mar i Terra. Finalment, els actes d'aniversari es tancaran el 17 de desembre amb un concert popular nadalenc amb música de rondalla al Teatre Xesc Forteza.

Navega per les etiquetes

ball de botaires mallorquins

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]