Mer Vidal | Actualitzat el 18/05/2015

Itineraris occitans

El grup català Mirabèl publica un recull de cançons tradicionals occitanes

Quadern de viatge (autoeditat, 2015) és un recull de cançons tradicionals de tots els territoris occitans, i és tota una declaració d'amor per unes tradicions que han perviscut amb moltes dificultats i que sembla que tornin a renéixer amb propostes com aquesta.
Mirabèl

Mirabèl és un grup de Sabadell que no ho sembla. La seva passió pel món occità va nèixer quan dos dels seus components van decidir fer un viatge arreu de les comarques occitanes. Allà es van creuar amb un atre músic i tots tres van començar un recorregut per les vastes terres del Llenguadoc, de les quals es van enamorar. En un principi eren Ermengol Marcos, Joan Codina i Rafèu Sichel. Pol Aumedes va substituir Sichel a partir del 2013.

Així és com va néixer aquest grup que intenta preservar i donar a conèixer l'àmplia tradició musical occitana. Per fer-ho van posar en marxa el projecte Itinerari musical per Occitània, un concert espectacle dramatitzat de cançons i músiques occitanes que en directe es presenten amb imatges i explicacions diverses.

Quadern de viatge (2015)

Per completar l'itinerari s'han autoeditat Quadern de viatge, un CD que recopila 27 d'aquestes cançons i melodies tradicionals. El disseny i maquetació del disc el converteixen en una petita joia, ja que s'ha dissenyat a la manera de mapa de carretera, on apareix el recorregut que devien fer en el seu viatge iniciàtic sobre un plànol del país d'Oc. El llançament del disc es complementa amb un blog participatiu molt complet on hi ha explicacions sobre la llengua occitana, un mapa interactiu de poblacions i un Trivial temàtic occità. Aquest és el blog.

Navega per les etiquetes

OccitàniaMirabèl

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]