Mer Vidal | Actualitzat el 13/06/2015

El Dansàneu es refunda

24è Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu

El nou Dansàneu se celebra del 23 al 28 de juny en vuit pobles de les Valls d'Àneu amb la participació de grups de dansa i música tradicional d'Euskal Herria, Occitània, Aragó i Catalunya. Després de 23 anys tenint cura de les tradicions del territori, el mercat es potencia i s'eixampla cap a nous horitzons. 
Vox Bigerri Foto: Pierre Montagnez

L'edició 2015 del Dansàneu es renova i es refunda en Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu. La base del festival serà la mateixa que s'havia consolidat durant 23 anys de dedicació constant, però s'amplia per adaptar-se als temps. La 24a edició tindrà lloc del 23 al 28 de juny en vuit pobles de les Valls: Esterri d'Àneu, València d’Àneu, Isil, la Guingueta d’Àneu, Espot, Escaló, Rialp i Sort. 

La dansa continua sent l'eix principal del programa amb formacions de balls tradicionals i música d'Euskal Herria, Occitània, Aragó i Catalunya, com el duet que formaran el ballarí i coreògraf Jordi Rubio i el músic Ferran Martínez, encarregats d'un taller de danses del territori, els bascos Elai Alai o els aragonesos Corro d'es Bailes de San Juan. Quant a actuacions musicals destaquen els occitans Vox Bigerri cantant les tradicionals cançons pirinenques polifòniques o l'acordionista català Artur Blasco , que portarà el cançoner popular pirinenc a Esterri. Durant els quatre dies també hi haurà tot un seguit de tallers de dansa i música coordinats per l'Ecomuseu de les Valls.  

Per completar el mercat també s'hi ha introduït una fira de productes de proximitat, que tindrà lloc al recinte firal d'Esterri, i el dissabte una mostra d'artesans dels Pirineus. La inauguració serà durant la revetlla de Sant Joan amb la Xaranga Kina Creu a la localitat de Sant Joan d'Isil, coincidint amb la seva Festa Major i amb la tradicional baixada de falles. Una proposta ideal per començar l'estiu de la millor manera.

Navega per les etiquetes

DansàneuValls d'Àneu

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]