Clàudia García-Albea | Actualitzat el 21/01/2016

Il·luminant l'ombra

Tati Cervià & Sepharazz Mishpaha presenten el disc 'Solombra' el 5 de febrer

Tati Cervià canta la veu de diferents tradicions ibèriques a través de sonoritats típiques del jazz. Juntament amb Sepharazz Mishpaha, el 5 de febrer la gironina portarà el seu nou disc, Solombra, al Centre Cívic Golferichs de Barcelona.
Tati Cervià

Els estudis de filologia que va cursar Tati Cervià la van portar a descobrir l'entramat del món jueu. Interessada per la música tradicional sefardita, la cantant gironina va iniciar una recerca a partir dels reculls de cançons i romanços realitzats pel folklorista i musicòleg Arcadio de Larrea Palacín (Institut d'Estudis Nahmànides de Girona). 

Les transcripcions d'una música tan antiga i força oblidada van adquirir forma de present amb Kantikas de la kukuvaya (Terranegra, 2012), el primer treball de Tati Cervià & Sepharazz MihspahaEmfatitzant la idea engendrada pel projecte, Tati Cervià (veu), Luis González (piano), Toni Pujol (contrabaix) i César Martínez (bateria) presenten nou treball amb un títol molt revelador: "Solombra significa ombra en judeocastellà, i la nostra música esdevé el sol necessari per il·luminar-la".

Solombra (autoeditat, 2014) combina sonoritats jazzístiques amb cançons tradicionals catalanes, asturianes, castellanes i sefardites que ens remeten a un llegat majoritàriament transmès per dones.
 Les tradicions es poden transformar i presentar en clau de jazz, però també els és propi el viatge. Solombra ja ha travessat Girona, Madrid i Segòvia, i la seva propera parada és Barcelona. El concert tindrà lloc el dia 5 de febrer al Centre Cívic Golferichs (Barcelona), a les 20 h. 

Navega per les etiquetes

SolombraGolferics

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]