Actualitzat el 15/03/2016

Carrutxa, Premi Nacional de Cultura

Pel seu treball de recerca i divulgació del patrimoni immaterial al Baix Camp i el Priorat

El Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa ha guanyat el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Cultura Popular. Els guardons que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) es lliuraran el 8 de juny a Tarragona.

Ball de Sant Sebastià a Reus

El jurat ha valorat "el treball de recerca i divulgació en l'àmbit del patrimoni immaterial de les comarques de la Catalunya Nova i, principalment, del Baix Camp i del Priorat. Ha treballat tant en la col·laboració i la participació en moviments festius i populars de la comarca, com en l'estudi i la recerca de l'activitat cultural del moviment associatiu. Els seus treballs abracen des de l'antropologia, la història, la filologia, l'arqueologia, l'etnomusicologia i tot el calendari anual, sobretot al camp, passant per les festes que relliguen la cutlura festiva del Principat amb la valenciana, aragonesa i mallorquina, fins al joc de bitlles, els correbous i les bandes de música. Duen a terme una labor rellevant tant en l'àmbit de la recerca com en el de l'associacionisme popular, fet que els dóna un alt crèdit".

A més de participar en l'edició de la revista de música i cultura popular Caramella, un dels exemples més recents d'aquest tarannà de Carrutxa és el Ball de Sant Sebastià a Reus, que de la mà de Carrutxa s'ha implantat a la capital del Baix Camp els dos darrers anys, seguint el patró de les festes populars d'hiven als Països Catalans.

Navega per les etiquetes

CoNCACarrutxaPremi Nacional de Cultura

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]