Actualitzat el 04/04/2016

En marxa el IX Concurs Sons

Poden presentar-s'hi propostes fins el 31 de maig de 2016

Ja poden presentar-se propostes a la IX edició del Concurs Sons de la Mediterrània, que organitza la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona i el Grup Enderrock amb la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell i el programa Mans de Catalunya Ràdio. Els quatre grups finalistes actuaran a la propera edició de la Fira Mediterrània de Manresa a l'octubre. 
Roba estesa, les guanyadores de l'any passat al Concurs Sons, presentaran ben aviat el seu nou disc Foto: Carles Rodríguez

El Concurs Sons de la Mediterrània és obert als grups i solistes emergents que presentin propostes de folk i música d'arrel de la Mediterrània, en català o bé instrumentals. Podeu consultar les bases completes aquí. El grup guanyador obtindrà la gravació d'un disc en un estudi professional, actuacions als festivals Tradicionàrius, Fira Mediterrània de Manresa, Circuit Folc i Música a la Vila del Vendrell i una campanya de publicitat a la revista Enderrock i el web Sons de la Mediterrània. 

L'edició d'enguany presenta algunes novetats. Així, la sessió de formació que tindrà lloc al setembre s'obrirà a tots els grups inscrits interessats, mentre que el premi de votació popular s'escollirà durant la mateixa final, d'entre les quatre formacions que actuïn a la Fira Mediterrània de Manresa.

D'altra banda, les guanyadores del Concurs Sons 2015, el grup del Camp de Tarragona Roba estesa, publicaran aquesta mateixa primavera el seu primer disc, un treball que presentaran arreu del territori i que anirà també acompanyat d'un videoclip que estan enllestint aquests dies.

A més de les Roba estesa, els grups guanyadors del Concurs Sons des del seu origen han estat la big band folk mallorquina Grollers de Sa Factoria (2008), el quartet de folk i cançó Amansalva (2009), el grup de 'ball folk progressiu' Tazzuff (2010), el grup de folk del Baix Llobregat RIU (2011), la festiva colla grallera Els Laietans (2012), el grup de folk i jazz Inxa Impro Quartet (2013) i el grup de rock de l'Horta Mox (2014).    

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]