Actualitzat el 16/06/2016

Dansen les valls d'Àneu

El Dansàneu Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu, del 21 al 26 de juny

L'any passat, el Dansàneu es va 'refundar'. I enguany continua evolucionant, apostant per la producció pròpia i prenent la denominació de Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu; del 21 al 26 de juny, a Esterri d'Àneu, València d'Àneu, Isil, la Guingueta d'Àneu, Espot, Escaló, Sorpe i Sort.
Esvorell popular a la passada Fira Mediterrània de Manresa. Foto: Josep Tomàs / Fira Mediterrània

En l'apartat de produccions, a través de la col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa i l'Ésdansa de les Preses, es presentarà Esvorell, muntatge amb el ballarí i coreògraf Magí Serra i l'acordionista Marçal Ramon, el 25 de juny a Santa Maria d'Àneu (19.30 h). Altres produccions que s'hi presentarà seran Tants records, del cantaor Pere Martínez amb l' Esbart Sant Cugat (24 de juny, Santa Maria d'Àneu, 19.30 h), i A Vore, amb Astrio, Ramon Balagué, Carme Balagué, Sònia Gómez, Pere Gumbau i Pau Puig (26 de juny, Esterri d'Àneu). A més, Artur Blasco presentarà el seu treball d'investigació al voltant del guitarrista Emili Pujol i actuarà al costat del guitarrista Yannick Lopes (22 de juny a l'Ecomuseu), mentre que els acordionistes Joan Garriga i Carles Belda presentaran el seu concert i tast de vins i caves en col·laboració amb les caves Pere Mata (Castellarnau Escaló, 21 de juny, 23 h).

En el vessant pedagògic, a més de les activitats a les escoles que ja van realitzar-se del 30 de maig al 3 de juny, hi haurà un seguit  de tallers, que enguany coordina Adrià Grandia en col·laboració amb l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Hi haurà sessions dedicades a les cornamuses, el sac de gemecs i el bot pallarès amb Francesc Sans, gralla amb Ivó Jordà i Manu Sabaté, flautes de tres forats amb Diego Escolano i Jean Baudoin i acordió diatònic amb Carles Belda.  

Al web del Dansàneu podeu consultar tota la programació d'aquesta edició, que es completa amb exposicions, presentacions, jornades d'estudi, etc.

Navega per les etiquetes

DansàneuAdrià Grandia

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]