Actualitzat el 01/03/2017

Fars i bars

El 7è Rubrifolkum de Sant Boi de Llobregat, del 8 a l'11 de març

Fa uns dies avançàvem que l'irlandès Jarlath Henderson actuaria al proper festival Rubrifolkum de Sant Boi, el Tradicionàrius del Baix Llobregat. I avui us detallem la resta de la programació, on no falten la glosa pels bars del barri vell, el folk occità... i la música dels fars, és a dir, dels extrems de la terra. 
Mirabèl serà un dels participants al VII Rubrifolkum

Com a preàmbul del Rubrifolkum, el dimecres 8 de març es farà un taller per acompanyar la glosa a càrrec de de Pau Benítez, Ricard Ros i músics de l'associació santboiana Qui hi ha? i el grup Blai Folc, de Joan Codina. Serà una bona manera d'anar-se preparant per la Cerca-tasques que el divendres 10 de març recorrerà a partir de les 20 h a toc de glosa quatre bars del barri vell de Sant Boi: La Masia, el Knaya, Major 41 i el Bar de Cal Ninyo. Un cop allà, l'acció es traslladarà al teatre, on tindrà lloc una nit de ball folk amb el grup de música occitana Mirabèl i el jove trio pirinenc Brot.

Abans, però, el dijous 9 de març hi haurà una Nit Golfa a La Masia amb el quintet El Pony Pisador, grup de folk, en un sentit ampli i festiu, que deu el nom a la taverna d'El Senyor dels Anells i que presentarà el seu primer disc, titulat Yarrs i Trons!!   

Per últim, el dissabte 11 de març tindrà lloc l'anomenada Nit de Saint Patrick. Després d'una tarda amb tallers de música i de ball irlandès i d'un vespre amb jam session a Cal Ninyo, el teatre acollirà una producció pròpia, Far Quintet, que interpreta un repertori vinculat precisament a les terres on els fars marquen un territtori extrem: Irlanda, la Bretanya, Galícia... La formació d'aquesta suggerent formació la integren Francesc Cardona (guitarra), Arnau Barrios (violí), Ricard Ros (whistles i gaites), Mijael Bello (gaita irlandesa i flautes) i Marc Xarau (violí i whistles). La nit continuarà al teatre amb una actuació de luxe, la del quartet del gaiter i multiinstrumentista Jarlath Henderson.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]