Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 25/04/2017

Dos sols incandescents

Chicuelo i Marco Mezquida publiquen el disc conjunt 'Conexión'

El públic que va assistir a l'estrena de la col·laboració entre el guitarrista Chicuelo i el pianista Marco Mezquida a la passada Fira Mediterrània de Manresa pot constatar que aquesta trobada és extraordinària. Ara publiquen disc, Conexión (Taler de Músics, 2017), i el presentaran el 4 de maig a L'Auditori de Barcelona.
Chicuelo i Marco Mezquida. Foto: Carlos Moreno

L'octubre passat, el concert a la sala El Sielu de Juan Gómez 'Chicuelo' i Marco Mezquida, acompanyats del percussionista Paco de Mode, va ser un dels punts culminants de la passada Fira Mediterrània. Com dos sols incandescents xocant i provocant música en combustió. I, o molt ens equivoquem, o el disc que ara presenten es convertirà en un clàssic. De fet, la trobada entre els dos instrumentistes va més enllà del jazz flamenc i de qualsevol altra etiqueta i transmet una vitalitat lluminosa. Totalment mediterrània, segons diuen els dos músics.
 
Gravat a final de l'any passat, aquest disc suposa la confirmació de l'entesa entre dos músics que van descobrir-se l'un a l'altre tocant al costat del trompetista Raynald Colom. Com els concerts que han fet fins ara, les set composicions de l'àlbum són difícils de definir, però tenen uns efectes euforitzants en l'oient. "Chicuelinia" és una filigrana de salero,"Al sol" és un incendi que no para de créixer fins al final. "A solas" està plena de delicadesa. "Velas" és lleugera i rítmica alhora. La rumba "Engaño" és la més nocturna, melancòlica i festiva al final. "Lenta, andante, trepidante" és ni més ni menys que una seguiriya en tres moviments plena de colors. I finalment, "Conexión", la peça que dona títol i tanca l'àlbum, és com una gran celebració.

El disc es presentarà oficialment el dijous 4 de maig a L'Auditori de Barcelona, i posteriorment es podrà escoltar al XIX Festival Menorca Jazz (12 de maig), el festival Mawazine de Rabat, al Marroc (16 de maig) i el Rincón del Jazz de Las Palmas de Gran Canaria (2 de juny).


Marco Mezquida, Chicuelo i Paco de Mode

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]