Actualitzat el 27/04/2017

Criatures, amb il·lusió!

El duet guanyador del IX Concurs Sons presenta el primer disc aquest 28 d'abril al CAT

Marçal Ramon (acordió diatònic) i Ivó Jordà (gralla) són Criatures, el duet guanyador del IX Concurs Sons de la Mediterrània. I aquest divendres presenten el disc Taumàtrop (Picap, 2017) al CAT de Gràcia amb un concert que promet ser especial. 
Criatures. Foto: Juan Miguel Morales

Fa una setmana va publicar-se Taumàtrop (Picap, 2017), el disc de debut de Criatures, el grup guanyador del Concurs Sons de la Mediterrània del 2016, organitzat entre el Grup Enderrock, el CAT i la Fira Mediterrània. L’acordió i la gralla són els dos únics instruments que toca el duet, i amb ells saben crear una il·lusió sonora que convida a experimentar amb nous ritmes, noves melodies i noves sensacions.El nom del disc, Taumàtrop, es refereix a una joguina que es lliga amb dos fils, de manera que en fer-la girar ràpidament se superposen les imatges dibuixades a cadascuna de les cares i es crea una escena comuna, una il·lusió òptica. Podríem veure la música de Marçal Ramon (acordió diatònic) i Ivò Jordà (gralla) com un paral·lelisme de l’objecte infantil. Per a aquest debut han tingut la col·laboració d’amics com la cantant Judit Neddermann, la fanfara de metalls Balkan Paradise Orquestra i Toni Xuclà, que s'ha encarregat de la producció del disc. A més, també han enregistrat noves composicions encarregades a figures del folk com Jordi Molina i Marcel Casellas. El concert oficial de presentació del nou treball es farà el divendres 28 d’abril al CAT de Gràcia dins del XXX Festival Tradicionàrius, i també comptarà amb col·laboracions especials.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]