Actualitzat el 14/06/2017

Dansàneu: dansa, música i patrimoni

El cicle estiuenc es reformula com a Festival de Cultures del Pirineu, de l'1 al 9 de juliol

El Dansàneu celebrarà la 26a edició de l'1 al 9 de juliol amb una nova denominació, incorporant noves seus i combinant formació en dansa i música d'arrel amb espectacles per tots els públics i les actuacions de Kepa Junkera i Sorginak, Carles Belda i Sanjosex, el Cor de Cambra Francesc Valls, Verd e Blu, l'orquestra Rufaca, etc. 
Presentació del Dansàneu davant el mural de Santa Maria d'Àneu, al MNAC. Foto: Xavier Mercadé

Segons expliquen els seus organitzadors, el Dansàneu actual es planteja obertament com un festival pirinenc i respon als requeriments i necessitats d'un context social i cultural canviant. Amb la dansa, la música i el patrimoni com a eixos principals i vertebradors, la programació s'instal·la en espais emblemàtics d'Esterri d'Àneu, Isil, Son, Sorpe, València d'Àneu, Escaló, Escalarre, Espot, Sort i Santa Maria d'Àneu.

Va ser precisament el mural romànic de l'absis de Santa Maria d'Àneu, que es conserva al MNAC de Barcelona, on va presentar-se aquesta edició de replantejaments generals. Pel que fa a les actuacions, hi tocarà Rufaca Folk Jazz Orchestra (1 de juliol a València d'Àneu, 2 de juliol a Son del Pi), Artur Blasco (4 de juliol, Església de Sant Pere a Sorpe), els occitans Verd e Blu (5 de juliol, Església de Sant Just i Sant Pastor de Son (20 h), l'espectacle Cants i danses del Llibre Vermell de Montserrat, amb el Cor de Cambra Francesc Valls (6 de juliol, Església de Sant Vicenç d'Esterri d'Àneu), Carles Belda i Sanjosex presentant Càntut en un cartell compartit amb els bascos EgurRa & Kolpez Txalaparta (7 de juliol, Església de Santa Maria d'Àneu), el trikitilari Kepa Junkera amb les joves percussionistes de Sorginak i l'Esbart Marboleny de les Preses (8 de juliol, Santa Maria d'Àneu).

 
Presentació Dansàneu. Foto: Xavier Mercadé

A més de la programació artística, l'altre pilar del Dansàneu és la formació. Coordinat per Adrià Grandia, aquest vessant inclou tallers de gralla i timbal amb Manu Sabaté, Roger Andorrà i Gerard Pouget; de percussió amb Jonás Gimeno; de txalaparta amb Kolpez Txalaparta i de trikitixa amb Kepa Junkera.


Adrià Grandia coordinarà els tallers de formació musical del Dansàneu

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]