Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 12/09/2017

Guia folk de la Mercè

Triem catorze concerts destacats a la Festa Major de Barcelona

Entre el 22 i el 25 de setembre Barcelona celebrarà la festa de la Mercè. Com és habitual, hi haurà molta música i multitud d'escenaris. A Sons de la Mediterrània hem triat catorze actuacions destacades en el camp de la música d'arrel, començant per la commemoració d'una fita de la música italiana: Bella Ciao. 
La històrica formació del folk 'revival' italià Bella Ciao actuarà a la Mercè

El dissabte 23 de setembre a la nit l'avinguda de la Catedral presentarà un doble cartell d'altura: començarà amb el tenorista Jordi Molina, que presentarà al capdavant del seu sextet el disc Matèria del temps (DiscMedi, 2016), i continuarà amb un espectacle que commemora el cinquantè aniversari del folk revival italià, i més concretament del concert Bella Ciao, que va dur les cançons de lluita italianes als escenaris de la mà del col·lectiu Nuovo Canzoniere Italiano. Cinquanta anys després, entre els participants d'aquest nou muntatge hi ha, per exemple, la cantant sarda Elena Ledda i l'acordionista toscà Riccardo Tesi. A més, els músics italians estaran reforçats per a l'ocasió per dues figures més, en aquest cas del folk vallesà: el romancer Jaume Arnella i l'acordionista Carles Belda. I el mateix 23 de setembre a la nit, al moll de la Fusta, triple sessió de rumba catalana, amb les actuacions de Muchacho & los Sobrinos, Ai Ai Ai i Los Manolos

 

El diumenge 24 de setembre, a les 20.15 h, es podran escoltar a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm les tonades populars deconstruïdes per la cantant manacorina Joana Gomila al capdavant del projecte Folk Souvenir. I aquella nit, a l'avinguda de la catedral, el flamenc heterodox de la cantant Rosalia acompanyada a la guitarra per Raül Refree precedirà el projecte de 'rumba simfònica' de Petitet, històric rumber del carrer de la cera que ha impulsat la creació de tota una orquestra per vestir de llarg el repertori de grans èxits de la rumba catalana. La mateixa nit encara hi haurà més rumba catalana a l'escenari de la platja, on es recuperarà l'espectacle Rumberos pugin a l'escenari, combinat per Antoni 'Sicus' Carbonell, que el juliol va haver de suspendre la seva presentació al teatre Grec a causa de la pluja. I encara la nit del 24 de setembre, al Moll de la Fusta sonaran músiques diverses arrelades a la ciutat: l'italià del sud Piero Pesce presentarà un nou disc al capdavant dels seus Questioni Meridionali Folk; la Barcelona Balkan Gipsy Orchestra oferirà la seva amalgama de músiques de base balcànica, i Yacine & the Oriental Groove farà sonar el seu rock d'arrels magribines i panmediterrànies.

Per acabar, la guia folk de la Mercè no estaria completa sense les activitats de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, que enguany actuaran dues vegades a les festes: el divendres 22 faran la tradicional ballada de sardanes al pla de la Catedral (19 h) i el dia 24 interpretaran el també tradicional concert a la Basílica de la Mercè, sota la direcció del seu fundador, Jordi León.

Navega per les etiquetes

Bella CiaofolkMercè

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]