Actualitzat el 14/10/2017

Cançons tel·lúriques, cançons nues

Roger Mas i Miquel Gil amb Botifarra, a la segona edició del festival Càntut

Es van coneixent detalls de la programació de la segona edició del festival Càntut, especialitzat en música de tradició oral, que tindrà lloc a Cassà de la Selva del 17 al 19 de novembre. Entre altres, hi actuarà el solsoní Roger Mas presentant Les cançons tel·lúriques, i els valencians Miquel Gil i Botifarra amb Nus
Miquel Gil i Pep Gimeno 'Botifarra' Foto: Arxiu Càntut

El divendres 17 de novembre la sala Centre Recreatiu acollirà l’actuació de Roger Mas (21 h, 16 € anticipada / 19 € taquilla), que, acompanyat d’una desena de músics a l’escenari, oferirà un dels seus discos més especials, Les cançons tel·lúriques (K Indústria Cultural, 2008). Els versos de Jacint Verdaguer, cants religiosos, balls tradicionals i cançons pròpies es mesclen en un disc que busca una línia musical de caire espiritual en sintonia amb la pròpia tradició i altres d’arreu del món. Peces com els Goigs de la Mare de Déu del Claustre de Solsona, el Ball de l’Àliga de la Patum de Berga, mantres propis com "La dansa de la serp" o els poemes de Jacint Verdaguer com "Plus Ultra" i "Caminant" prenen noves dimensions entre la tradició i la modernitat. Serà una de les poques oportunitats de veure aquest espectacle que, ja fa uns anys, va marcar una fita en la trajectòria de Roger Mas.

L’endemà, el dissabte 18 de novembre (sala Centre Recreatiu, 21 h, 11 € anticipada / 14 € taquilla), serà el torn de dues de les veus més destacades de la música d’arrel del País Valencià: Miquel Gil, de Catarroja, i Pep Gimeno Botifarra, de Xàtiva. Al llarg de la seva carrera, tots dos han dut a terme un extens treball de camp, aturant-se per escoltar les músiques de la gent del seu territori. Junts presenten Nus, un espectacle on només amb veu, guitarra i petites percussions es passegen pel ric patrimoni musical de les terres valencianes. Un viatge a través d’havaneres, seguidilles, jotes i fandangos, que els dos cantaors enfilen en un to distès, com aquell que canta entre amics. 

A més d'aquests dos concerts, també s'han obert les inscripcions per a dues activitats del festival: un taller de violí de muntanya amb Francesc Tomàs 'Panxito' i una sessió de Biblionadons, a càrrec Carmina Rabassedas, amb cançons i contes per a nens de 0 a 3 anys.

També com l'any passat, el Circuit Folc col·laborarà amb el festival Càntut programant-hi alguns concerts. Enguany, hi actuaran els grups Urbàlia Rurana, Joana Gomila i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]