Actualitzat el 22/05/2018

La Cabreta ja es prepara

XXVII festival Cornamusam, els dies 25 i 26 de maig a Olot

El festival Cornamusam d'Olot, dedicat a la promoció del sac de gemecs i un dels esdeveniments de referència pel que fa a la música d'arrel als Països Catalans, celebrarà la XXVII edició els propers dies 25 i 26 de maig. Els grups Riu i Boc seran dos dels protagonistes de la programació d'enguany.
La Cabreta del Cornamusam. Foto: Olot Cultura

Organitzat per l'Associació de Cultura Popular El Til·ler, el Cornamusam ha anat evolucionant i canviant de dates i de format al llarg de la seva història, mantenint la divulgació al voltant del sac de gemecs com a eix central i la Cabreta com a emblema i icona del festival. Enguany, coincidint amb una renovació generacional en el si d'El Til·ler, la vint-i-setena edició es concentrarà en dues dates: el divendres 25 i el dissabte 26 de maig.

El festival arrencarà, com marca el protocol, a la plaça del Rector Ferrer amb la tocada d'inici (que enguany anirà a càrrec del músic de Sant Boi del Llobregat Ricard Ros), seguida del concert de RSK, agrupació de diversos músics d'arrel tradicional reunits expressament per interpretar el "Ball de la Cabreta". Les activitats del divendres 25 de maig culminaran a la plaça de l'U d'Octubre amb la Cornamujam: el punt de trobada de música d'arrel obert a la participació de tothom.

L'endemà dissabte, a la plaça de l'U d'Octubre hi haurà activitats durant tot el dia, inclosa l'actuació dels Gaiteros de Graus, provinents de la Ribagorça i amb un repertori que posa en relleu el paper del sac tradicional d'aquella comarca: la gaita de boto. També hi haurà concert-vermut amb la mitja cobla formada per Adrià Battle (sac de gemecs) i Arnau Brosa (flabiol i tamborí), i presentacions i cercaviles amb La Cabreta, els Ministrers de l'Escola de Música d'Olot, els Gaiteros de Graus i la Colla Gegantera de Castellbisbal.

Dissabte a la nit, finalment, la sala El Torín acollirà un concert doble, protagonitat pel grup de folk del Baix Llobregat Riu (que actualment presenta el seu flamant quart disc, Delta) i la formació mallorquina de folk-rock Boc (que presenta el seu segon disc, Sa comunitat d'en Toni Bardo). Després dels concerts, la nit s'acabarà amb una sessió de house aborigen a càrrec del músic i ideòleg Marcel Casellas.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]