Actualitzat el 05/06/2018

Dansa i músiques d'arrel a les Valls d'Àneu

El festival de cultures del Pirineu Dansàneu, del 30 de juny al 8 de juliol

El patrimoni artístic, històric i natural dels pobles de les Valls d'Àneu és l'eix del Dansàneu, el cicle d'estiu que programa espectacles de dansa i música d'arrel a diversos espais emblemàtics d'Esterri, València d'Àneu, Isil, la Guingueta, Espot, Escaló, Sorpe i Son.
Presentació del Dansàneu 2018 al MNAC. Foto: Joan Blanco

Com l'any passat, el Dansàneu s'ha presentat aquest 4 de juny entre els murals romànics del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Si l'any passat es van fer parlaments i actuacions davant l'absis de Santa Maria d'Àneu, enguany s'han fet mirant cap a l'altre costat de la sala, on llueixen els frescos de Sant Pere del Burgal, provinents del poble d'Escaló. En tots els parlaments, des del director del MNAC, Josep Serra, fins al pregoner del Dansàneu d'enguany, Jordi Creus, passant pel president del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, Ferran Rella, ha estat molt present el reconeixement al conseller de Cultura Lluís Puig, molt vinculat al Dansàneu des que va néixer, l'any 1992, i especialment des de la refundació de l'esdeveniment a partir del 2015. 

La ballarina Raquel Gualtero i la soprano Anaïs Oliveras han ofert un tastet de Nuà, l'espectacle que estrenaran el 3 de juliol, per encàrrec del Dansàneu, a l'església de Sant Pere de Sorpe. La programació també permetrà veure a les Valls d'Àneu espectacles de dansa i, en l'àmbit musical, el conjunt Tàntals, el grup belga-gallec de cantadores Ialma, soles i fent equip amb Manu Sabaté, Ciscu Cardona i el basc Iñaki Plaza; el duo de violí i acordió Duetu; el grup de jazz amb arrels Inxa Impro Quintet; el cantaor Carles Dénia acompanyat del guitarrista Pau Figueres; el violinista Joel Bardolet amb la col·laboració de la companyia de dansa Mal Pelo; el grup El Pont d'Arcalís amb l'Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria, etc. 

L'exposició sobre el 'músic sense solfa' Peret Blanc de Beget, excursions pel territori amb accions artístiques incloses, una nit de glosa, una trobada de grups de cultura popular i tallers i jams participatives amb músics com Adrià Grandia i Manu Sabaté completen la programació. Més informació al web del Dansàneu.

Navega per les etiquetes

dansaDansàneuPirineufolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]