Actualitzat el 22/08/2018

Tres dies de danses, tallers i polifonies a la Colònia Tèxtil Cal Pons

El Berguedà Folk, del 7 al 9 de setembre a Puig-reig

El recinte històric de la Colònia Tèxtil Cal Pons, a Puig-reig, acollirà durant un cap de setmana una nova edició -la desena- del Berguedà Folk, amb un intens programa amb tallers de ball, polifonia, ioga... i també concerts i activitats de grups catalans, occitans i francesos. 
El cor polifònic Vox Bigerri actuarà al Berguedà Folk. Foto: Arxiu del grup

El festival s'obrirà el divendres 7 de setembre a la nit, amb les actuacions a la carpa del jove grup de música pirinenca Orquestrina Trama, el duo d'acordions diatònics Brotto Milleret i el grup de folk i fusió ballable de la ciutat de Lille Zlabya.

El dissabte 8 de setembre es concentrarà un bon gruix de la programació. Després d'una sessió de ioga a l'església, al llarg del matí hi haurà tallers de danses valones, iniciació al ball folk, acordió, cant polifònic, ball de de bot, fandango basc... Els impartiran els mateixos músics que, amb els seus grups, actuaran també al llarg de la jornada: el trio de polifonia occitana Cocanha, el conjunt de ball de bot mallorquí Agrupació Sa Torre (que enguany celebra el trentè aniversari), el cor Vox Bigerri (especialitzat en polifonies pirinenques, del País Basc a Catalunya), l'acordionista diatònic Benjamin Macke (que tocarà sol oferint un ball d'espelmes i també amb el seu trio especialitzat en balls tradicionals de Flandes i d'arreu d'Europa Shillelagh), el grup de ball folk occità Le Bal del Lop i el jove quartet de ball folk Bargainatt.

La darrera jornada del Berguedà Folk oferirà tallers de dansa creativa i ball folk familiar. Al migdia actuarà el trio Ciac Boum, amb repertori del territori atlàntic del Poitou, i després d'una paella amb sobretaula animada pel col·lectiu de cant improvisat Cor de Carxofa, serà el torn de les Escarteen Sisters, duo penedesenc que presenta el seu primer disc –Escarteen Sisters (Rocket Music, 2018)–, i d'una jam session de final de festa.

  

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]