Actualitzat el 10/10/2018

Aquí dalt de la muntanya...

Estrenem la cançó "Muntanyetes" del segon disc de Corrandes són Corrandes

El grup de música tradicional vallesà Corrandes són Corrandes publicarà aquesta tardor el seu segon disc, Si voleu ballar corrandes (Temps Record, 2018). Per anar fent boca, a Sons de la Mediterrània i Enderrock n'estrenem una cançó: "Muntanyetes".
Corrandes són Corrandes. Foto: Arxiu del grup

Després de publicar Lligadetes amb un fil (Temps Record, 2017), disc centrat en la cançó de text improvisat als Països Catalans, l'àlbum Si voleu ballar corrandes s'orienta cap al ball, recollint la feina feta al voltant de materials de la Catalunya Vella. En total són setze peces, una de les quals podeu escoltar aquí mateix, "Muntanyetes". Es tracta d'un ball cantat generalitzat a molts llocs de Catalunya, amb un seguit de cobles que comencen sempre amb la frase 'Aquí dalt de la muntanya' i que escenifiquen l'enfrontament entre dos grups. La versió de Corrandes són Corrandes es basa en dues fonts: el document Balls antics del Pallars (Vicenç Bosch, 1907) i un altre que remet a la cantadora Maria Solà als anys vint del segle passat.El grup està format per Anaís Falcó (veu, violí i percussions tradicionals), Christian Simelio (veu i guitarró), Irene Augé (acordió diatònic i veu) i Marc Torrent (viola de roda, guitarra, guitarró i veu) ha tingut en aquest nou projecte les col·laboracions de Jaume Arnella (veu), Gerard Díaz (contrabaix, sur-peti i veu), Anna González (llaüt), Carles Sans (acordió diatònic i veu), Lena i Jana Torrent (veus) i Pau Vinyoles (que hi toca l'acordió diatònic i també s'ha encarregat del so, juntament amb Ferran Conangla). Tots ells conviden a tothom a ballar amb música d'arrel tradicional. La portada del disc, amb un ou com balla dibuixat per Pepon Meneses, incideix en aquesta mateixa idea. 


Corrandes són Corrandes actuarà al llarg d'aquest mes al cicle Danses a la plaça del Rei de Barcelona (12 d'octubre), Celrà (en marc del Circuit Folc, 13 d'octubre), la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell (20 d'octubre), el festival Terres de Cruïlla de la Sénia (27 d'octubre), el Creative Connexions de Sitges (28 d'octubre) i la Nit de Bruixes de Viladrau (31 d'octubre).

Navega per les etiquetes

MuntanyetesCorrandes són corrandes

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]