Actualitzat el 18/02/2019

Flamenc passat i flamenc futur

El 26è Ciutat Flamenco de Barcelona, del 16 al 31 de maig

Mirant al passat i mirant al futur. Miguel Poveda, Rocío Márquez, Chicuelo i María Terremoto són alguns dels artistes que actuaran al 26è festival Ciutat Flamenco de Barcelona, del 16 al 31 de maig, que inclourà també per primer cop un congrés de flamencologia i pedagogia.
Juan Gómez 'Chicuelo'. Foto: Clara Cardona / Taller de Músics

La presentació de l'esperat disc Uña y carne (Taller de Músics / DiscMedi, 2019), el flamant disc del guitarrista Chicuelo, obrirà la 26a edició del festival Ciutat Flamenco de Barcelona, el 16 de maig a la sala Luz de Gas. Noves composicions del músic català que segueixen els pals més festers –tangos, buleries, rumbes, sevillanes...– forneixen un àlbum que destaca també pel disseny amb il·lustracions de Frederic Amat i per les col·laboracions, de Carles Benavent a Antonio Serrano i de Carlos Sarduy a Martín Meléndez, passant per un Marco Mezquida que no hi toca però que signa uns extraordinaris arranjaments de corda a la buleria "Torre de la Miranda". 

La presentació d'Uña y carne serà el tret de sortida d'un festival amb una llarga trajectòria, impulsat pel Taller de Músics i lligat als formats innovadors i a la reivindicació de la ciutat de Barcelona com a motor històric i central del flamenc. Pel que fa als concerts, continuaran amb el saxofonista Antonio Lizana, que presentarà l'espectacle antològic De Cádiz a Nueva York (17 de maig, Luz de Gas); la cantaora Rocío Márquez (18 de maig, L'Auditori) estrenant a Catalunya el seu cinquè àlbum, Visto en El Jueves (Universal, 2019), al costat del guitarrista Canito i el percussionista Agustín Diassera; el badaloní Miguel Poveda (21 de maig), oferint un repàs retrospectiu i panoràmic per diversos pals; un altre cantaor català, el santcugatenc Pere Martínez (23 de maig, Luz de Gas), oferint un recital de cantes tradicionals; Lluís Vidal revisitant amb tota una big band i en clau de jazz la suite Iberia d'Isaac Albéniz (24 de maig, L'Auditori); el guitarrista Antonio Rey (29 de maig, Luz de Gas) presentant el seu darrer disc fins ara, Dos partes de mi (LB Flamenco, 2017), i la jove cantaora de Jerez María Terremoto (30 de maig, Luz de Gas) presentant el seu primer disc, La huella de mi sentío (IR Music, 2018), on canta un recull de pals essencials amb estètica crua.

A més, el grup Tablao de Músics presentarà xHerencia, un passeig per una gran varietat de pals, dels més emblemàtics als menys interpretats (25 de maig, Taller de Músics 24), mentre que la cloenda del festival la protagonitzarà el ball, amb l'estrena a Catalunya de Bailaoras, el nuevo tiempo (31 de maig, sala Barts), un muntatge que reivindica la força de les noves ballarines andaluses i que tindrà per a l'ocasió la participació com a artista convidada d'una veterana il·lustríssima de l'Hospitalet de Llobregat: La Chana.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]