Actualitzat el 27/02/2019

"Amb el bec canta corrandes i amb la cua el contrapàs..."

Estrenem el videoclip de la cançó "Muntanyetes", del grup Corrandes Són Corrandes

Corrandes Són Corrandes presentarà el seu disc Si voleu ballar corrandes (Temps Record, 2018) el proper dissabte 9 de març al festival Tradicionàrius. Mentrestant, per anar fent boca, ja podeu veure el nou videoclip del grup vallesà: "Muntanyetes". 


El videoclip, enregistrat i editat per Jordi Orobitg a Sabadell, mostra els músics i un grup de balladors que dansen la reproposta de la dansa "Muntanyetes", que neix, com bona part del repertori del grup, de la recerca documental. En concret, la peça recull i reinterpreta un ball cantat generalitzat a molts llocs de Catalunya. Segons les descripcions dels folkloristes de final del segle XIX i XX, aquest ball cantat es basava a dir cobles que comencessin amb "aquí dalt de la muntanya", i que servien per confrontar dialècticament dos grups de cantadors.

Concretament, per fer la seva reproposta el grup s'ha basat en dues versions: una de recollida a Balls antics del Pallars (Vicenç Bosch, 1907), i l'altra documentada a partir d'un document anònim d'un organista de Sant Joan de les Abadesses.

La cançó obre el disc Si voleu ballar corrandes, que el grup format per Anaís Falcó (veu i violí), Christian Simelio (veu), Irene Augé (acordió diatònic i veu) i Marc Torrent (guitarró i veu) presentarà el proper 9 de març al CAT de Gràcia, en una sessió de ball folk on participaran col·laboradors del disc com Jaume Arnella, Anna González, Carles Sans o Pau Vinyoles. Abans, la nit s'obrirà amb més ball folk, en aquest cas provinent d'Occitània i amb l'afegit d'elements electrònics, de la mà d'EBTè!, projecte encapçalat pel cantant de l'Alta Garona Joan Francés Tisnèr.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]