Actualitzat el 03/04/2019

I giren, i giren...

Les XIV Trobades de Música Mediterrània articulen la programació al voltant de la idea de cercle

Polifonia, danses de Pontos, gegants i dervixos giròvags, viola de roda... Les XIV Trobades de Música Mediterrània, de l'11 al 13 d'abril al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montrgí, giraran al voltant de la idea del cercle en la cultura popular, en la música, en la dansa, en els jocs i en els instruments. 


Les trobades combinaran activitats formatives de dansa, percussió i cançó amb una programació de concerts i activitats gratuïtes al pati del Museu de la Mediterrània. El cercle i el moviment circular seran l'eix temàtic d'aquesta edició i seran presents, d'una manera o altra, en tot l'esdeveniment. Des dels balls, de la sardana catalana al kalamatianós grec, fins a les cançons polifòniques interpretades en cercle.

El divendres el Pati de Can Quintana, la seu del Museu de la Mediterrània, començarà a animar-se a les 18 h amb l'espectacle Bufa&Sons, del multibufador Xavi Lozano. A les 19.30 h lel pregó de benvinguda de les Trobades, que es farà per primer cop i que s'ha encarregat a un personatge sorpresa, donarà pas una mostra de danses en cercle amb el Grup Montgrí Dansa i a un concert de polifonia tradicional catalana amb el grup Tornaveus. Quan es faci fosc, hi haura 'Fogueró de cançons': cantada oberta al voltant del foc, amb espai gastronòmic inclòs.

El dissabte 13 d'abril durant tota la jornada s'instal·larà al pati de Can Quintana un mercat d'arrel tradicional, amb jocs, contes i gastronomia d'arreu de la Mediterrània. A les 11 h, Aniol López i Virginia Joëlle faran una mostra de gir dervix; a l'hora del vermut Marc Egea i Quirze Egea, viola de roda i tenora, pare i fill, presentaran La ploma de perdiu, un concert basat en cançons tradicionals catalanes.

Havent dinat, un taller obert de sardana llarga donarà pas a una mostra de danses circulars de la regió de Pontos, a càrrec de Xristos Sidiripoulos i l'associació Passatlpas. A les 18 h hi haurà concert de músiques i danses turques, àrabs i perses amb el grup HU! I a les 19.30 h, la Cobla per la Independència interpretarà Tres sardanes per la llibertat en suport als presos polítics i exiliats.

Finalment, les Trobades es clouran a l'Auditori Espai Ter amb el concert de la cobla-fanfara empordanesa Biflats, que presentarà el seu segon disc, Hummusman (Picap, 2019).  
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]